За мъжете е вредно да спят до жени

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

За мъжете е вредно да спят заедно с жени, твърдят американски учени и призовават съпрузите да спят отделно от нежните си половинки. Причината не е в нещо друго, а в невъзможността на мъжа да почине пълноценно, ако е до жена си.

Дори да я обичат много, те не могат да се възстановят напълно и затова на следващия ден се чувстват като изцеден лимон, от което страда работата им. Недостигът на съня, прекаран в обятията на любимата, повишава нивото на хормоните на стреса.

От това мъжът става много раздразнителен и трудно се концентрира върху съвсем елементарни задачи. Според едно от най-новите изследвания, както мъжете, така и жените имат нужда от по-малко сън с всяка изминала година.

Ако човек върви към старостта в цветущо здраве, му е необходимо все по-малко време за почивка и презареждане на батериите. От 20 до 40-годишна възраст са необходими 7 часа и 23 минути здрав сън.

Следващото стъпало – до 55 години – изисква само 6 часа и 50 минути сън, за да се възстанови организмът през нощта. Над 66 години вече трябват само 6 часа и 35 минути, за да се чувства човек в блестяща форма.

Източник: ezine.bg