SEO/СЕО оптимизация на уеб сайтове

2
Добави коментар
ivanov3221
ivanov3221

СЕО оптимизация
Какво представлява сео оптимизацията?

СЕО Оптимизацията е популяризиране на вашия сайт и организиране на съдържанието вътре в него по начин, който дава по-добра представа на търсачките, каква информация се съдържа в него. Основния резултат от сео оптимизацията, който се цели е постигането на челни резултати при търсене в Google.  

SEO (search engine optimizer) или СЕО (оптимизация за търсещите машини)

Защо е необходимо да се прави СЕО оптимизация?

Когато предлагате определна стока или услуга чрез уеб сайтa Ви, първото нещо, което трябва да напраивте е да привлечете клиенти, които да се запознаят с това, което предлагате. Поради тази причина Вие трябва да направите сайта си популярен в интернет, чрез насочване на потребители, които търсят информация в интернет търсачките (Google, Yahoo, Bing, Yandex…) към вашия сайт.

Какво трябва да разберем?
Най-важното е да се знае по какъв начин клиентите в интернет търсят услугите или продуктите, които вие предлагате. Пример SaitBG.com изработва сайтове и логично хората, които исакт да си направят сайт и търсят информация в Google изписват в полето за търсене „изработка на сайт“. Хората, които искат да им се направи сео оптимизация на сайта им за да излизат на челни позиции при търсене в Google, изписват в полето за търсене „сео оптимизация“. Просто трябва да помислите, какво бихте написали в полето за търсене, когато търсите продукт или услуга, който Вие предлагате.
Какво е конкуренция на търсената дума/израз за сео оптимизацията?

Когато търсите дума или израз в интернет и резултатите са силно релеватни, тоест откривате много конкуретна информация, то тази дурма/израз е силно конкурентен. В общи линии сео оптимизацията за думи и изрази е лено постижима, когато няма сайтове предлагащи конкретно тези продукти, услуги или информация. Колкото повече сайтове има, които предлагат продукта, услугата или информация свързана с търсената фраза сео оптимизацията е по-трудна и по-бавна.

Какво представялва сео оптимизацията?
Най-общо казано тя се разделя на две части вътрешна и външна, като всяка една част е много важна.
Вътрешна СЕО оптимизация?
При вътрешната сео оптимизация се организира информацията вътре в сайта по правилен начин, така че Google и другите търсачки да могат да разберат с кои ключови думи да свържат вашият сайт (съдържанието в него) и кога да го показват в резултатите си.
Външна СЕО оптимизация?
При външанта сео оптимизация се създават множество външни връзки към вашия сайт с които се оказва на търсачките, каква информация се съдържа във вашия сайт и с какви ключви думи трябва да се обвърже.
За колко време се прави СЕО оптимизация?
Сео оптимизацията се прави за различен период от време и резултатите от нея са видими също след определен период. Самото й извършване може да отнеме от седмица до месеци. По важното е, че е небоходим период от време за да се види ефекта от направата й или моментът, когато ще станат видими резултатите в Google. Именно този момент е най-очаквания и желан ефект и е възможно да отнеме от две седмици до няколко месеца.
Каква СЕО оптимизация да избера?

В зависимост от това, колко са конкурентни думите или изразите, които желете да бъдат асоциирани с вашия сайт зависи каква сео оптимизация трябва да се направи. Колкото сумите и изразите са по конкурентни толкова по подробна и продължителна сео оптимизация се налага да бъде направена.

Колко струва СЕО оптимизацията?

Цената за сео оптимзиация, може да варира в доста голяма граница. Също така да бъде само еднократна такса или и да има абонамет за поддръжка та й.

Какво е важно да знаем !!!

Сео оптимизацията никога не може да бъде гарантирана на 100%. Единственият, който може да ви гарантира челни позиции в Google е самият Google. Ако някой ви дава гаранция 100%, че ще бъдете първи или n-ти при търсенето на определена дума или фраза то това е несериозно изказване, понеже единствено Google решва, кой ще покаже на първо място и единствено той знае с точност как да орпедели кой да е на първо, второ и n-то място в резултатите си.