Oasis of the Seas – най-големият круизен кораб в Света

50
Добави коментар
pavel
pavel

За края на годината е планирано да бъде пуснат в експлоатация круизният кораб “Oasis of the Seas”, който ще пътешества из Карибско море. Със своето тегло от 225 000 тона и дължина от 362метра, той ще бъде най-големият круизен кораб строен някога.

Огромното съоръжение се задвижва от шест двигателя Wartsila V12, с мощност 97 000 киловата. Агрегатите позволяват на Oasis of the Seas да се движи със скорост 22.6 морски възела. Лайнерът разполага с 16 пътнически палуби и 2 700 каюти, които могат да поберат 6 400 пасажера.

Oasis of the Seas е собственост на Royal Caribbean International, а строителството му се осъществява във финландското пристанище Турку, от компанията STX Europe. Всичко в кораба за пътешествия е проектирано така, че бъдещите туристи и за миг да не усетят, че са в открито море, като за целта са предвидени всевъзможни удобства и забавления.

Круизният кораб има уникално оформление, като е разделен на седем малки квартала, носещи имената „Boardwalk”, „Royal Promenade”, „Central Park”, „Vitality at Sea Spa and Fitness Center”, „Pool and Sports Zone”, „Entertainment Place” и „Youth Zone”. Обстановката в отделните квартали е коренно различна, като е съобразена с предпочитанията на различните типове хора.