NEVENA в духа на Париж » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Българската модна марка NEVENA събра ценителите на висшата мода с бляскаво ревю, представяйки своята нова колекция Haute Couture 2012.

Подиумът засия с магнетичната притегателна сила на истинския парижки шик, щом на него пристъпиха моделите, вдъхновени от ефирната елегантност на френския разкош. Колекцията от 44 рокли би могла да се опише с две противоположни на пръв поглед думи: вълшебство и реалност. Прецизният силует на роклите е всъщност изящна илюзия, създадена от два напълно самостоятелни модела – пола и блуза, готови за нови елегантни комбинации. Без да е показно заявена, изключителната мултифункционалност на моделите е пренесена още при съчетанието на цветове и тъкани, и дори при аксесоарите. Различни по структура материи са комбинирани в майсторско съзвучие, подчертавайки ненатрапчивото великолепие на тоновете. Новост в колекцията са  джобовете дори и в дългите, тежки рокли, както и лежерните дантелени блузи -„тениски“ – свободни на пръв поглед, но с кройка, съвършено подчертаваща финеса на фигурата. Ефирни копринени туники галят тялото, а ризи и наметки, от най-нежна френска дантела, са прекрасно допълнение към всеки тоалет.

Палитрата от цветове е наситена от сложни, виртуозно комбинирани, преливащи се един в друг и играещи помежду си тонове. Едни карат кожата да сияе, огряна от ласкаещите я нюанси, други се преплитат в характерните за марката необичайни комбинации, следвайки отблясъците на скъпоценните камъни – изумруд, аквамарин, тюркоаз, аметист, или деликатността на цветовете на природата – люляк, кестен, циклама, касис, виолет. Най-сексапилният от всички цветове, телесният, е представен в цялото му многообразие и богатство, правейки комплимент на всяка дама. Класическата черно-бяла комбинация е демонстрирана както класически, така и в игриви, жизнерадостни вариации.

Материите съблазняват сетивата с деликатността си. Долавя се усещане, постижимо единствено чрез висококачествените естествени тъкани. Нежната коприна е представена чрез различни структури – ефирен шифон, полупрозрачен тюл, крехка органза, фино преплетена дантела или в съвършено изтъканата гладкост на сатена. Прецизното разполагане и майсторската употреба на дантелата са запазена марка на NEVENA. Ненапразно дизайнерката е получила признанието на световноизвестната френска марка Sophie Hallette – марката, която изработи дантелата за сватбената рокля на Кейт Мидълтън. За трети пореден път френската марка подкрепя Невена в нейните колекции.

Аксесоарите са неочаквани, приложими не само към представените модели, но и към всеки гардероб. Част от модерните колани са аранжирани с красиви цветя от багрена коприна, други са решени в модерни и екстравагатни форми.

Главните роли в ексклузивното модно шоу са поверени на две от най-красивите звезди блестящи на българския телевизионен екран – Ива Янкулова (която предстои да видим в новия сериал „Отплата”) и Ирена Милянкова (изкусителна с ролята си в „Под прикритие”). Следват ги топмоделите на двете водещи модни агенции в България – „Ивет фешън” и „Визаж модел”, сред които Джия Лазарова, Христина Вескова, Никол Станкулова, Кристина Несторова, Роси Иванова, Юлия Юревич и др.

Прическите на моделите се вписват в цялостната концепция на NEVENA и същевременно представят нови техники във фризьорското изкуство. Те отново са поверени на лидера в професионалната козметика за коса L’Oreal Professionnel и майсторските ръце на един от най-артистичните фризьорски екипи – този на Марин Хубенов-Мърфи. Вдъхновен от френския шик, прозиращ в колекцията на NEVENA той пресъздаде своето виждане за най-новите тенденции на Парижката къща на фризьорството L’Oreal  Professionnel.

Гримът е деликатният завършек на колекцията на NEVENA: изящна очна линия и класическо червено червило. Изпълнението му е поверено на двама от топгримьорите в България – Зоран Костов и Елиза Попова.

Събитието уважиха редица известни личности, някои от които: Лили Иванова, Петя и Сашо Дикови, Мария Илиева, Мариана Векилска, Калин Сърменов, Зейнеб Маджурова, Мира Добрева, Рени и др.