Норвежки туристи се оплакват, че в България има твърде много българиНорвежки туристи се оплакват, че в България има твърде...

Норвежки туристи се оплакват, че в България има твърде много българиНорвежки туристи се оплакват, че в България има твърде...

Норвежко семейство, резервирало двуседмична ваканция в България, се е върнало в Норвегия след само една седмица, тъй като повечето от гостите в хотела били българи или други източноевропейци, предаде Агенция Фокус.

Двойката, която е нямала нищо против хотела и неговите съоръжения, се е надявала, че тяхната 12-годишна дъщеря ще може да си комуникира с другите деца. Пред вестник „Афтенпостен” норвежците посочват, че никога не биха се настанили в този хотел, ако са знаели предварително какви са другите гости.

От туристическата компания, предлагаща ваканцията в България, посочват, че да се иска да има хора от определени националности в хотела граничи с проява на расизъм. Семейството е подало оплакване, но то е било отхвърлено от регулиращата комисия. „Никой не може да очаква, че ще има повече скандинавци в хотел, дори ако пътува зад граница с норвежки/скандинавски туроператор”, гласи решението.


Прочети цялата публикация
Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност