Най- гадните телесни миризми

36
Добави коментар
naskoki
naskoki

Поддържането на лична хигиена е необходимо не само заради собствения ни имидж, а най- вече заради здравето ни.

Редовното къпане със сапун и топла вода, миене на зъбите и чистенето им с конци гарантира, че нашето тяло ще бъде чисто и като такова ще има специфичен за всеки от нас мирис. Устната хигиена е много важна, ако искаме да имаме успех в любовта. Ако имаме проблем с някоя от трите телесни миризми, ето и начини за елиминирането им.

1. Лош дъх
Първото, което правим, ако почувстваме лош дъх в устата си, е да лапнем дъвка с ментов вкус или вода за уста. Дъвката само временно ще тушира лошия мирис, а болшинството води с ментол съдържат и алкохол, с тях можем да изсушим устната кухина и да попречим на образуването на слюнка, необходима за естественото очистване.
Решение: С четката не мийте само зъбите си, а и езика. Според изследване на университета в Ню Йорк, тези които чистят и езика си, имат с 53 на сто по-малко елементи в устата си, предизвикващи лош дъх. Помагат и онези води за уста, които съдържат антибактериални вещества, като хлорхексидин, цетилпиридиниум хлорид и цинк лактат.

2. Подмишници
Миризмата на потта е резултат от различни фактори, като стрес, храна и хормонални изменения. Всичко това влияе на бактериите, които живеят в подмишниците, и в комбинация с въздуха разграждат потта и я превръщат в млечна киселина с неприятен мирис.
Решение: Мийте подмишниците с антибактериален сапун два пъти дневно. След това ги подсушавайте добре и нанасяйте антиперспирант. Ако неприятната миризма продължава да се усеща, мажете с антибиотичен крем, съдържащ клиндамицин или еритромицин. Миризмата на потта може да смекчите и чрез намален прием на определени храни, като лук, чесън, оцет и мариновани риби.

3. Интимни части
Както се мени хормоналният цикъл, така се променя и вагиналната миризма. Също така, върху миризмата влияние може да окаже нарушение на вагиналната флора, причинено от стрес или смяна на сексуалния партньор. Това разстройство се нарича Gardnerella vaginalis и е най-честата вагинална инфекция.
Решение: Не мийте тази част на тялото си с душ гелове за тяло, тъй като така нарушавате равновесието на вагиналната флора. Вода и интимен душ гел са достатъчни. Измивайте добре, подсушавайте с кърпа и носете памучно бельо през деня, а по време на сън избягвайте гащите. Ако това не помогне, обърнете се към гинеколог, който ще ви предпише подходяща терапия.