Регистрация на фирма ООД,ЕООД,ЕТ Необходими документи.

1
Добави коментар
lithium
lithium

Как да регистрирам фирма ?

ВАШАТА ФИРМА ТОВА Е ЛИЦЕТО НА ВАШИЯ БИЗНЕС!

Кой е първият фактор, който създава психологически положително или отрицателно впечатление на бъдещите Ви бизнес партньори? Това е Вашата ФИРМА, тя – фимата е дрехата, в която сте облекли бъдещите си бизнес начинания.

Имате ли ясна търговска стратегия за Вашия бизнес план? Осигурили ли сте първоначалното финансиране за Вашия безнес? Тогава остава да се погрижите за безупречния вид на Вашата фирма, като на дневен ред за Вас идва екипа на Кадастра, за да се опитаме заeдно да положим здрави основи за успешното бъдеще на новата Ви инвестиция и да започнем още със създаването и узконяването й.

Кои са най – важните моменти преди регистрация на фирма, които не трябва да пропускате и за които трябва да намерите време? Имайте предвид, че подредбата не е степенувана по важност, всички въпроси са еднакво важни за Вашата бъдеща фирмена визия.

 

>>Какъв тип фирма да изберете?
В общи линии при средно големи инвестиции, собствениците изпадат в главобълсканица по въпроса: ЕТ ли да регистрирам, ЕООД ли да регистрарам или да учредя ООД? – важно е да знаете разлика между ЕООД и ООД няма! Това е едно и също дружество, а именно: дрежество с ограничена отговорност. Разликата е само в броя на съдружниците при ЕООД – 1 физическо или юридицеско лице, при ООД – 2 на брой или повече. По отношение на такси за регистрация, данъчно облагане, осигуровки и прочие важът едни и същи законови правила.

>>Разлики между ЕТ и ЕООД/ООД

 

ЕТ

ЕООД

ООД

Собственици/учредители

1 физическо лице

1 физическо или юридическо лице

2 или повече на брой физически или юридически лица

КАПИТАЛ

НЕ

2 лева

2 лева

Отговорност на учредителите

Неограничена имуществена отговорност на физическото лице

Ограничена отговорност до размера на капитала

Ограничена отговорност до размера на капитала

Плосък данък

15 %

10%

10%

Патентен данък

ДА

НЕ

НЕ

Данък дивидент

НЕ

5 %

5%

Осигуровки – минимален праг

123,60 лв.
/420 лв. база/
Довнасят се осигуровки на края на отчетната година на база брутна печалба!

123,60 лв.
/420 лв. база/
Не се изравняват осигуровки!

123,60 лв.
/420 лв. база/
Не се изравняват осигуровки!

Всички разходи по регистрация

132 лв.

285 лв.

285 лв.

Заличаване

1 месец

6 месеца – задължителна процедура по ликвидация

6 месеца – задължителна процедура по ликвидация

Преобразуване

ЕТ в ЕООД или ООД – няма такава процедура!

ЕООД в ООД – прехвърляне на дялове, прехвърляне на предприятие

ООД в ЕООД – прехвърляне на дялове, прехвърляне на предприятие

>>Име на фирмата
Всъщност „име” и „фирма” са синоними в терминологията на търговското право. Фирмата е търговското име, под което търговецът упражнява занятието си и се подписва. Всеки търговец има фирма. Недопустимо е извършването на търговска дейност от търговеца без да има фирма. Тя е негов основен индивидуализиращ белег, който го отличава от всички други търговци.
Фирмата трябва да е уникална, т.е недопустимо е в страната да има друг търговец със същата фирма. С въвеждането на електронния Търговски регистър възможността от дублиране на наименованието бе премахната. Отделете нужното време, за да подберете подходящо наименование за вашия безнес, за да направите нужното впечатление на партньорите си, направете нужните проверки, дали избраното от вас фирмено име не е заето вече и един безплатен съвет от нас – избягвайте да подбирате сложни незапомнящи и неидентифициращи наименования от рода на „ди ес ей ай прогрес” например.

>>Седалище
Седалището е населеното място, в което се намира управлението на дейността на фирмата. То има значение в няколко направления:
– Седалището се вписва в търговския регистър, като търговецът може да промени своето седалище, като заяви промените отново в ТР;
– Седалището на фирмата е официалния адрес за призоваване, включително и за НАП – препъръчваме ви да не посочвате „кухи адреси” за седалище на вашата фирма – това би рефлектирало в последствие само във ваша вреда!
– Според седалището на фирмата се определя и териториалното поделение на НАП, което ще „обслужва” фирмата.

>>Капитал
2 лева е минималния капитал за регистрация на ЕООД/ООД. Това е минималния капитал, който е изискуем по закон, НО подходаящ ли е този минимум за конкретна дейност, която ще извършва вашата фирма. Това е въпрос, който задължително трябва да обсъдите със счетоводителя си преди да пристъпите към регистрация на фирма.
Въпросът за размера на капитала и каква да бъде стойността му за съжаление не може да бъде предмет на по –подробно обсъждане, защото за всеки конкретен случай – подходящите решения се различават.

Това са основните предварителни въпроси, до чийто отговори можете да стигнете с наша помощ, преди да пристъпите към откриване и вписване в ТР на Вашата фирма. За нас ще е удоволствие да Ви помогнем в избора на правилната правна форма за Вашия бизнес.

Предоставяме Ви и официалните статистически данни на Търговски регистър за предпочитанията на търговците към съответните видове дружества през 2014 г. Запознайте се информативно, какви дружества предпочитат да регистрират вашите колеги – търговците. Все пак не се предоверявайте на статистическите данни, защото ако за 99 % от търговците е подходяща фирма под формата на ЕООД например, това съвсем не означава, че за Вашата конкретна търговска дейност регистрацията на ЕООД наистина е правилното решение.

СТАТИСТИКА на Търговски регистър за 2014 г.

Защо да се доверите на екипа на Кадастра ЕООД?

– Не заслужава ли вашия бизнес професионално отношение?

– Кому е необходимо да се притеснявате една седмица и да разсъждавате над въпроса – подали ли сте пълния пакет документи в Търговски регистър, а дали са правилно попълнени документите и заявленията за регистрация, ще Ви регистрират ли фирмата, ще получите ли отказ за регистрация, ще се наложи ли отново да чакате по опашки и да плащате двойни такси? Защо да си създавате този стрес?

– Защо вместо да губите време и усилия, нужни за комуникация с органите на държавната администрация, не се съсредоточите в решаването на по – важни за Вас проблеми, свързани с бъдещите Ви икономически успехи или при вече ясна за вас бизнес стратегия не отделите малко време за почивка и за себе си? Нима не го заслужавате?

– Защо да не използвате нашите услуги и да вземете информирани решения? Предварителната информацията, която ще получите от екипа на Кадастра ЕООД може да доведе до промяна във вашите предварителни намерения относно структора, съдружници, управители и прочие.

– Защото само клиентите на Кадастра ЕООД получават ВАУЧЕР за отстъпка в размер на 7 % от стойността на услугата при ползването на последваща услуга, предлагана от екипа на Кадастра.

– Защото „Нашите клиенти ни дават парите си не просто, за да им регистрираме една фирма в ТР, да им извадим лиценз или да впишем нов управител и прочие. Нашите клиенти печелят доверен, траен и дискретен партньор и консултант. Защото за сигурното бъдеще и икономическия успех на Вашия бизнес е важно да имате записан в телефона си един телефонен номер. Като наши клиенти Вие сте спокойни и сигурни, че винаги, когато имате някакъв неотложен правен, административен или счетоводен проблем и трябва да реагирате веднага, можете да наберете номера на КАДАСТРА, за да вземем заедно правилното решение. За информация на всеки, който е попаднал на сайта ни и чете настоящата статия това НЕ е нито един от телефоните за контакт, публикувани на www.kadastra.com.”

– Днес живеем в епохата на стойносттите и имайки предид тази реалност, екипът на Кадастра се стреми да продаде първокласни услуги на КОНКУРЕНТНИ ЦЕНИ, защото в противен случай ВИЕ – нашите клиенти ще ни оставите „вън от играта”.

ИЗБОРЪТ Е ИЗЦЯЛО ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ!

Регистрация на ЕООД || Регистрация на ООД || Регистрация на ЕТ

„Кадастра“ ЕООДгр. София, кв. „Хиподрума“, бул.“Цар Борис III“ № 19, вх. В, ет. 4, офис № 32 тел: 02/9588477моб: (+359) 886 / 292 [email protected]

гр. Пловдивмоб: (+359) 885 227 958
[email protected]