Най-известните ножове – Топ-5

1
Добави коментар
vladec
vladec

Един неизменен атрибут на всички известни екшън-герои – ножът. Патроните може и да свършат (евентуално – в повечето филми с един пистолет и без презареждане, героят успява да застреля поне 200 души), но ножът даже се е превърнал в символ на някои от филмите. В този материал ще Ви запозная с 5 от тях, като държа да отбележа, че тези ножове можете спокойно да си ги закупите и в магазина. И, моля Ви – не използвайте ножовете в домашни условия, по начина по който те се използват във филмите!

5. “Ножът за оцеляване”

BUCK 119 SPECIAL, Цена – $50

Това известно студено оръжие за оцеляване, познато още като BUCK 119 SPECIAL, може често да се види в епизодите на предаванията за оцеляване по канал Discovery Channel. Този нож е изработен от специална неръждаема стомана, като особеното при него е, че е кух отвътре.  Тежи около 200 грама и е идеален за използваме в тежки условия.

4. Ножът на специалните части

Sog Seal Pup M37, Цена – $66

Ето го и ножа номер 1 за US морските пехотинци – Sog Seal Pup M37. С дължина 12 см, той е направен от неръждаема стомана и специално покритие. Изключително лек и здрав, той се използва в почти всички холивудски военни филми.

3. Мачетето на Дънди Крокодила

Kershaw, Цена – $400

Този нож се е снимал с Пол Хоуган в известния филм Крокодила Дънди. Според някои, това острие е създадено специално за филма, но пък много прилича на ловджийските ножове, произвеждани от немската фирма Kershaw. С обща дължина 43 см, цели 30 см от тях заема острието. Перфектен баланс и удобство.

2. Острието на Индиана Джоунс

Ножът на Индиана Джоунс, Цена – $92

Този нож си е направо меч – обща дължина цели 61 см, от които 45 см са отредени за острието. Благодарение на специалната стомана, от която е направен, този нож почти никога не затъпява – достатъчно е просто малко да потъркате и той отново ще заблести като огледало. Освен това, в задната част на острието и в ръкохватката има добавена мед за красота, а накрая самата ръкохватка е във формата на орлова глава.

1. Ножът на Рамбо

Rambo First Blood part II – Цена – $149 (зависи от аксесоарите)

Това наистина е най-култовия нож, познат на много хора. Даже си спомням многото пластмасови модели играчки, вдъхновени от филма. А и наистина, този нож има с какво да се похвали: 40 см първокласна неръждаема стомана със специален изключително остър трион в задната част. А за закъсалите в джунглата, този нож има цял спасителен комплект, монтиран в ръкохватката, включващ: компас, кибритени клечки, риболовни кукички, корда и игли (допълнителните аксесоари в ръкохватката може да варират).

Други интересни факти: