Винил и печат на винил в София, цени за печат на винили – Винил.eu

1
Добави коментар

Печат на винил в София

Предлагаме печат върху висококачествен промазан винил, печат и рязане на PVC фолиа, ламиниране, добавяне на капси и джобове, както и дизайн, предпечат и монтаж и всичко това на изгодни цени.
Предлагаме също плоскости за реклами, светещи и несветещи кутии и букви, готови стойки за банери, стелажи и др.
Наемане на билбордове и мегабордове, както и др. обекти за външна реклама.
Може да Ви предложим уникален дизайн за вашата реклама от винил или PVC фолио.

Какво е винил

Винил е материал за външна реклама обявен за универсален и най-изгоден от International Sign Association.
От винил се изработват банери, билбордове, транспаранти и др. Повечето банери от винил се отпечатват на
дигитални широкоформатни мастилено-струйни принтери. Капси могат да бъдат добавени с цел улесняване на
опъването на винила, както и лайсни в погъва за да поддържат винила изпънат. Структурата на винила е пригодена за външни условия. Има различни видове винил и трайността им варира от 3-5 години.

Изработка на винила

Винил или както се нарича на запад Banner, кръстен на от съставките си Poly Vinil Chloride или PVC. Другата основна съставка на винила, върху която се поставя Poly Vinil Chloride e полиестерната тъкан. Разновидностите на винила са няколко (9х9, 12х18, 9х12) които се различават основно по здравината си. Определят се в завизимост от вида на оплетката и големината на образуваното квадратче в тъканта или броя на квадратчетата в квадратен инч.
Здравината и вида на винила се определят и по още един параметър – броя намотки във влакното които варират между 450 и 2500. Колкото повече намотки има във линеен метър винил толкова по здрав е той.
Тези характеристики се обобщават с това, че колкото по тежък е винила толкова по здрав и качествен е той.

Видове винили

В зависимост от целта и предпочитанията на клиента винила се предлага в три основни разновидности: ламиниран (обикновен), промазан (качествен) и винилна мрежа (mesh).

Обикновен винил

Обикновения винил (ламиниран винил) представлява полиестерна тъкан с добавени два слоя PVC, положени чрез нагряване и пресоване от двете му страни. В сферата на рекламата това се нарича ламиниране и от там и наименованието му – ламиниран винил. Този вид винил е с най-ниски цени, защото процеса за изработване е най-лесен. За сметка на това ламинирания винил е с най-слаби параметри, защото слоят PVC който е добавен става по твърд и нееластчен в сравнение с другите видове и при ниски температури през зимата има възможност да се начупи. Ламинирания винил е подходящ за билбордове и краткотрайни промоции, при които не се изисква материала да издържи дълго време.

Промазан винил

Промазаният винил представлява полиестерна тъкан, която в процеса на производството многократно преминава (промазва) през вани с втечнен Poly Vinil Chloride и пластификатори. Така се получава един по-гъвкав, по-мек и по-издръжлив продукт,на ниски температури и др. външни условия. Съответно и цената на промазания винил е по-висока, но е подходящ за реклами за целящи дълготрайно излагане.

Перфо винил

Перфо винила (mesh) е материал, който се произвежда на принципа на промазания винил с разликата, че полиестерната тъкан която преминава (промазва) през ваните с PVC е с широки дупки, които кашата не може да запълни и така остава на дупки. Този вид винил е подходящ за случаи в които през винила трябва да преминава въздух.