10 забележителни места в Кент – тема за Англия – Idi.bg

57
Добави коментар
diamant
diamant

Графството Кент без съмнение може да се нарече “Градината на Англия“. Тук почвате е много плодородна и окръгът е изпълнен с овощни и зеленчукови градини, и хмелови полета. Ето списък с 10 забележителни места в Кент.

Лозята в Барнсол

Лозята са били посадени през пролетта на 1993 година, след дълги проучвания и експерименти, продължили 16 години, които имали за цел да установят кои сортове грозде и каква система на отглеждане са подходящи за този район.

Конни надбягвания “Фолкстоун“

Разположена  върху северните хълмисти области на селцето Westenhanger, пистата за конни надбягвания “Фолкстоун“ е единствената по рода си в Кент. Заобиколен от великолепен пейзаж, теренът е домакин на конни състезания 20 дена в годината.

Парк “Хоп фарм“ Паркът е разположен в “сърцето“ на Кент сред множество къщи – сушилни на хмел с викторианска архитектура. Тези къщи помещават музеи, в които са представени изложби, отнасящи  се до историята на хмела, как се засажда и отглежда.

Замъкът Лийдс

Разположен върху 500 акра красива паркова площ, замъкът Лийдс в “ градината на Англия е едно перфектно място, на което можете да изкарате един чудесен ден. Ако искате да си направите разходка, разглеждайки красиви и пъстроцветни градини, тук се намира  “Wood Garden“, която постоянно се обогатява с различни видове растения, внасящи цветна атмосфера през всеки сезон. Сред най-популярните животински видове, които могат да се срещнат тук, е черният лебед. Градината  “Pavilion Garden “ разполага с два тенис корта, и е засадена с рододендрон и азалии. След подновяването на дизайна на градината “Culpeper Garden“от Ръсел Пейдж през 1980 г, тя сега е заета от квадратни алеи със засадени рози и пъстроцветни многогодишни растения. Градината “Lady Baillie Garden“ е осеяна със средиземноморски и субтропични растения, които цъфтят през цялата година.

Замъкът Доувър

Отпреди повече от 2000 години, мястото, където се намира замъкът Доувър, е защитавало крайбрежната отсечка на най-близката част на Англия до Европа. От желязната епоха  до атомната ера защитата на замъка  нараства. Скрит под Белите скали на Доувър, съществува един очарователен и таен свят, изплетен от дълги подземни тунели.

Имението Чартуел

Чартуел е семейното имение на сър Уинстън Чърчил. Интериорът и декорът на стаите е запазен още от времето, когато те са били обитавани, и отразяват аспекти от личния и политическия живот на Чърчил. Снимки, книги, лични вещи, включително и прочутите му цигари, пресъздават неговата кариера, личност и семейство. Музеят и галериите съдържат негови изображения, ценни и забележителни вещи и гласови записи.

“Светът на Дикенс“

“Светът на Дикенс“ предлага  на посетителите си възхитителна обиколка, преминаваща през живота на Дикенс, връщайки ги в атмосферата на старите градски улици, звуци и аромати, навяващи спомени за 19-ти век. Изпълнен с пленителни развлечения , “ Светът на Дикенс“ предлага – обиколка с лодка “ Големите надежди“, атракция, наречена “Гоненият човек“,  4D кино отразява детайли от къщата на Пеготи.

Музеят, посветен на въздухоплаването в Brenzett

Музеят, посветен на въздухоплаването в Brenzett, съдържа уникална колекция от военни бойни съоръжения, остатъци от самолети, открити  след въздушни катастрофи и събирани ценни вещи, които са дарени на музея от началото на неговото създаване – през 1972 година. Музеят е построен в памет и за почит на всички дали живота си по време на войната.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 2905 пъти
(2) коментара

Съобщи за нередност