Сухо влагалище – как да реагираме?

38
Добави коментар
Kapitolia11
Kapitolia11

Сухото влагалище не е болест или здравословно състояние, а белег на процес, който протича в организма

Много жени се срещат за първи път с проблема сухо влагалище едва когато навлязат в менопауза. И това е напълно нормално, защото ако няма оплаквания в здравословен план, едва ли съответната представителка на нежния пол ще се има проблеми от подобно естество.
Според редица специалисти, недостатъчното овлажняване или липсата на такова преди и по време на сексуален контакт при жената се обяснява от психологическа гледна точка. Важен фактор тук е желанието на жената за секс, но още дали любовната игра е била достатъчна, дали тя се чувства готова, сигурна, дали е спокойна. Когато жената е предразположена към секс, проникването от страна на партньора е лесно, безпроблемно и безболезнено.
Редица етапи обаче могат да предизвикат невъзможност за овлажняване по естествен път. Един подобен момент от живота на жената е времето, през която тя кърми, например, тъй като през този период нивата на естрогена в тялото все още не са достигнали до типичната норма.
Освен това, при жените, които страдат от диабет, сухото влагалище е сред честите състояния, които причиняват неразположение.
След като жената е достигнала до периода на менопауза, количеството на естрогена в тялото значително намалява, което се смята за предпоставка за трайно намаляване на естественото овлажняване.
В такива случаи, а и във всеки един момент, когато преди или по време на сексуален акт налице е недостатъчно овлажняване, специалистите препоръчват употребата на смазочни продукти, като важно правило е те да са на водна основа.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Публикувано в категории: Болести и лечение

Автор asya

5 важни въпроса за женското здраве

Всички ние си задаваме въпроси за нашето здраве, независимо от възрастта ни. Ето и отговорите на специалистите.

Гените ли са виновни за астмата и алергиите?

Астмата е основната причина, поради която деца постъпват в болница, като тези в предучилищна възраст са три пъти по-застрашени от болничен прием в сравнение с по-големите деца и шест пъти повече спрямо възрастните.

БОДИЛАКС – трайно решение на запека и килограмите!

Запекът /хроничната обстипация/ е широко разпространено заболяване, сравнително по-често сред жените и с напредване на възрастта, все повече хора над 60 г. възраст се оплакват от затруднение в дефекацията, поради което прибягват до употребата на очистителни средства.

Какви са причините за кондуктивната загуба на слуха?

Понякога травма на главата или друго случайно нараняване нарушава структурата на вътрешното и средното ухо. Най-често това води до перфорация на тъпанчето, при която фината мембрана, разделяща външното от средното ухо, е наранена.

Диета при менопауза

Ако честите горещи вълни ви пречат да се радвате на живота, може би правилното хранене ще ви помогне.

Как да предотвратим дегенерацията на макулата?

Състоянието, което най-вероятно – по настоящата статистика – може да ви лиши от зрението в късна възраст, е ВСДМ – възрастовосвързана дегенерация на макулата. Добрата новина е, че можем да я предотвратим, ако вземем мерки отрано.

Пет трика срещу ранната менопауза

Тази фаза в живота на една жена няма как да се избегне, но все пак е добре да не настъпва прекалено рано или дори да се отложи. За това помагат някои дребни трикове и правила, които може да изглеждат несериозни. И въпреки това работят

Какви са най-честите причини за световъртежа?

Всяко състояние, което засяга центровете на равновесие в ухото или мозъка, може да причини вертиго – неприятна форма на замаяност, при която усещате, че вие или заобикалящата ви среда се движи дори когато стоите на едно място.

Какви са най-честите причини за сензоневралната глухота?

Акустична травма – Внезапен изблик на силен шум като изстрел може да причини временна глухота, като увреди власинковите клетки в ушния охлюв (кохлеата). В тежките случаи тази „акустична травма“ причинява постоянна глухота.

Обърнете внимание! Причинителите на рак ни заобикалят

Въпреки че все още няма конкретни заключения по отношение на това кои са основните причинители на рак, всеобщо е мнението в медицинските среди, че рискови фактори съществуват навсякъде около нас.

Подобрете здравето си по време на критическата възраст с тези съвети!

Много жени възприемат климактериума като преломен етап от живота, който слага не само край на способността им да имат деца, но и началото на нов период с повече свобода.

Това са основните причини за болки в стомаха

Това се случва много пъти – стомахът ви започва да боли изведнъж и вие не знаете защо.