Светът на бижутата

1
Добави коментар

Бижутата от перли винаги са специален аксесоар за всички жени по света. Перлите могат се използват за всякакъв вид бижута, като колиета, пръстени, гривни и обеци.
Перлите предимно са шестоъгълни кристали арагонит намиращи се най-вече в стриди и миди. Те са често срещани в района на Азия, Европа и Америка. Цветът на перлите може да бъде различен, най-често в бяло, но можете да ги намерите в цвета на кремав отенък, зелено, жълто, кафяво, синьо и дори черен. Черната перла са сред най-скъпите перли които се срещат рядко. Въз основа на различните цветове, перлите могат да бъдат разделени в различни типове.
Таитянски перли са с тъмен цвят, черен и зелен оттенък. Този тип се намира в Таити и Френска Полинезия.

Бисерите от южна море са с брилянтни цветове и изключителни размери, което ги прави широко популярни на пазара с перли. Тези перли са създадени от Pinctada стриди Maxima, които се намират само в дълбоките морски води. Перли от този тип могат да се намерят в областта на Австралия и островите на Филипините.

Перли Akoya: този тип перли идва от малките стриди, на Pinctada Fucata на Китай и Японско море. Перлите са малки и подхождат за направата на обици и бижута тип колиета. Най-често се използват за сватбени аксесоари по целия свят.

Перли Fresh water: този вид се отглежда в перлени миди виреещи в сладководните области на Япония, Китай и Северна Америка. Цветът на тези перли може да бъде различен, от сметаново бяло до оранжево, жълто, лилаво и розово.
Перлите винаги са специални бижута за повечето хора. Те са изискан аксесоар завършват вашия тоалет за всяко специално събитие. Малките перли, можете да запазите за ежедневното си облекло като обеци. Както някои хора вярват те могат да ви донесат късмет и просперитет. Кой знае?

Бижута от изкуствени перли
Истинските перли са изключително скъпо, но пазара се предлагат и бижута с изкуствени перли, също толкова успешна имитация на истинските.
Използват се различни перли като органични, изкуствени и полу-култивирани.
Добра имитация се прави от мъниста от стъкло, керамика или черупка и покрита със специален лак, който имитира лъскавата повърхност на перлата.