– Ноктопластика – предимства и недостатъци

45
Добави коментар
ogosta
ogosta

Красиво поддържания маникюр винаги допринася да допълнителния чар и ефектна визия на една жена. Занемаряването на ноктите е причина за грубите, дращещи кожички около нокътя. Ако кожичките ви са много болезнени и възпалени, полагайте овлажняващ балсам поне два пъти дневно. Съществуването на кожичките си има основателна причина – те представляват кожна бариера, която предпазва от навлизането на бактерии в тялото ви . затова изрязвайте само онази част от тях, която е суха и не пречи на нормалния растеж на нокътя.

Подхранването е най-добро с витамини А и Е, които подпомагат възстановяването на естествения баланс на нокътя, а освен това го заздравяват още в началния стадии на генерирането му. Възможно най-често втривайте балсам за нокти в основата на нокътя и леко масажирайте, докато попие.

Изработка с фибростъкло:

Предимства – ниска цена в сравнение с другите ноктопластики. Добър за подправяне на спукани или счупени нокти.

Недостатъци – отнема влагата от нокътната плочка чрез лепилото. Употребата на активатор е спорна. Не е възможно постигането на естествена извивка на нокътя. Структурата на фибростъклото се показва при по-тежка работа. Често пожълтява.

Твърдост чрез акрилен прах:

Предимства – твърди нокти и ниска цена.

Недостатъци – използва се киселина. Съдържа амини. Пожълтява. Реагира на ацетон и разтворители.

Ноктопластика с цял удължител:

Предимства –най-просто приложение, най-евтин вариант.

Недостатъци – ограничена устойчивост, така се уврежда естественият нокът. Неестествен външен вид. Отнема влагата от естествения нокът вследствие на лепенето. Опасност от гъбички поради въздушните мехурчета между нокътя и удължителя, които не могат да се избегнат.

Ноктопластика с безкиселинен гел:

Предимства – не се използва киселина. Прозрачен и естествен външен вид. Няма неприятна миризма. Не пожълтява. Устойчив на разтворители. Не уврежда естествените нокти.

Недостатъци – по-висока цена, по-труден за работа.

Рая