Арсенал – Манчестър Сити | Висша лига | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

42
Добави коментар

В най-интересния и важен за класирането в челото на Висша лига двубой Арсенал ще посрещне Манчестър сити на своя „Емирейтс стейдиъм”. Можете да наблюдавате срещата на живо на 8 април от 18:00 часа българско време. Дали Арсенал ще спечелят малка преднина в битката за третото място или Манчестър Сити ще запазят минимални шансове за титла след победа тук като гост?

Арсенал

Арсенал заемат временната трета позиция в първенството с 58 точки, но толкова имат и четвъртите – Тотнъм. Победителят от тази битка ще си осигури директно място в групите на Шампионска лига, а другият отбор ще трябва да играе плейоф. „Артилеристите” се намираха в добра серия от 6 поредни победи, която изненадващо бе спряна миналата седмица в мача срещу Куийнс Парк Рейндърс, загубен с 2-1. За Арсенал завършването в топ 3 на английската Висша лига остана единствена цел до края на сезона, след като отпаднаха от Шампионска лига. Като домакин те се представят повече от добре и са записали 11 победи, 2 равенства и 2 загуби през сезона като са допуснали само 12 гола. Проблемните футболисти, които Арсен Венгер не може да използва, остават същите – контузени са Пер Мертезакер, Емануел Фримпонг, а Франсис Коклен е под въпрос.

Манчестър Сити

Манчестър Сити загубиха страхотната форма, в която се намираха през по-голямата част от сезона. От последните си 6 мача те са спечелили само 2. Така те не само загубиха преднината, която имаха начело на Премиър Лийг, а вече дори са втори на 5 точки от водачите Манчестър Юнайтед. Така по всяка вероятност „гражданите” ще останат без титла въпреки силния си сезон. Все пак разполагат с 7 мача, в които да дадат всичко от себе си и да разчитат на грешки на преките си конкуренти в спора за първото място. По-слабите изяви на Сити през сезона са тези като гост. Те имат 7 победи, 4 равенства и 4 загуби далеч от дома. Има няколко футболисти, чието участие в дербито срещу Арсенал не е сигурно – Самир Насри, Майка Ричардс, Серхио Агуеро и Джолеън Лескът.

Двата отбора се срещаха на два пъти през сезона. Мачестър Сити спечелиха с 1-0 първо за Карлинг Къп, а след това със същия резултат и в мач от Премиър Лийг. Арсенал са един от най-резултатните отбори през сезона – имат средно по 3,32 гола на мач и само 10 от двубоите им са завършили с 2 или по-малко попадения. Манчестър Сити не им отстъпват – имат средно по 3,23 гола на мач и само 11 от 31 срещи са под 2,5. Мисля, че има добра вероятност да видим зрелищен двубой с доста попадения.

Прогноза: над 2,5 гола @1,75