Преди & след: Интериор на баня

17
Добави коментар
lucynda
lucynda

18.04.2012 г.

Преди: Предишният интериорен дизайн на банята е старомодно и безвкусно обзаведен. Големите бели стени, които са голи, и мъхесто зеленият цвят на санитарните обекти създават неуютно и негостоприемно усещане.

След: Съветът, даден от вътрешната архитектка, е последван от собствениците на жилището. Тя е предложила креативна идея, която е последвала настоящата интериорна концепция в помещението. Зоната за къпане е обособена в отделна кабина и по този начин останалата част от помещението остава суха. За да се използва максимално пространството, всяко едно кътче е оптимално заето. Върху външната страна на стената, която загражда мокрото помещение, са монтирани две дървени плоскости, които служат като тоалетка за поставяне на аксесоари за баня и като място за съхранение на хавлиени кърпи. Над тях е разположено огромно квадратно огледало, в чийто ляв ъгъл е инсталирано още едно – по-малко и увеличително. Зад душ кабината, на по-скришно място, са разположени пералнята и сушилнята.  

Непрактично обзавеждане на банята

Големината на стаята позволява солидно обзавеждане, въпреки че в този интериор това пространство не е оптимално използвано. Стените са голи, липсват стенни рафтчета и етажерки, а вместо това  има множество кошове и ниски шкафове, сякаш пръснати безразборно по пода, които заемат много място. Цветовете, използвани в интериора на банята, са нехармонично съчетани, създаващи ярък и неприветлив контраст, отблъскващ погледа. Плочките, с които е покрит подът, са в червени нюанси, стените – бели, а санитарните елементи – в мъхесто зелено.

Визуален делител на помещението

Подът е покрит с плочки, чиито топли тонове внасят уют в банята. Мъхесто зеленият цвят на санитарните елементи е заменен с по-приятни тонове – земни нюанси и бяло. Интериорният дизайн на банята е по-гъвкав, благодарение на визуалния делител на помещението – обособената душ-кабина. Зад нея е скрита ниша, в която се помещават пералнята и сушилнята. Другите страни на стената са заети от тоалетка, чекмеджета и огледало. Металните детайли в банята са в лек контраст с доминиращите пясъчни естествени тонове.

Изискан дизайн и естествени тонове

Тук може човек истински да се отпусне – цветовата палитра в интериора, която е представена от земни и кремави тонове, се грижи за уюта и комфорта в помещението. Бялата вана, разположена в непосредствена близост до прозореца, впечатлява с изискания си дизайн, за чиято стилност допринася и ефектният декоративен детайл – металният обръч около горната й част.

Място за съхранение на принадлежности

Сега големината на помещението е практично усвоена. Наоколо е останало и свободно пространство. Високите стенни витрини с остъклени вратички, които са интегрирани в тясното пространство в нишата между пералнята и стената на душ-кабината, са в близост до мястото, където е разположен душът, зад тоалетката се намира малката аптечка, която предлага място за поставянето на четка и паста за зъби.