Списание OFF-road.BG представя зарядното устройство с горивна клетка PowerTrekk от myFC

2
Добави коментар
conev
conev

PowerTrekk – първото в света зарядно устройство с вода е на българския пазар, заедно със световната си премиера. Потребителите само в десет държави имат достъп до иновативната технология, която заличи нуждата от електрически контакт за зареждане на мобилни технически джаджи.

Продуктът на шведската компания myFC осигурява удобство и спокойствие на хората, които са постоянно в движение, сред природата или просто нямат достъп до електричество.

Специалните зарядни шайби на PowerTrekk се поставят в устройството и след добавяне на малко вода имате ток, който да зареди всеки уред, който се зарежда чрез USB – камера, мобилен телефон или GPS.

Ток навсякъде, по всяко време – просто добави вода PowerTrekk използва технология, която природосъобразно и ефективно превръща водорода в електричество, на принципа на водородната горивна клетка. За разлика от слънчевите зарядни устройства, тук електричеството се генерира бързо и не зависи от атмосферните условия, позицията на слънцето и други фактори.

PowerPukk е контейнерче с гориво, което се използва от PowerTrekk, за да се осъществи зареждането. Просто вкарвате PowerPukk в PowerTrekk, добавяте малко вода  и веднага може да използвате PowerTrekk, за да заредите батерията във вашето устройство. PowerPukk контейнерите се продават отделно по три в комплект, а PowerTrekk има и портативен комплект батерии, който може да се използва като готов източник на енергия и като резерв за горивната клетка.

Мобилни и безопасни Горивната клетка на PowerTrekk е напълно пасивна система, която превръща водорода в електричество чрез мембрана за обмен на протони. Химическият процес е безопасен и контролиран, а единственият вторичен продукт е малко водна пара. За да стартира процесът, трябва само да се подаде водород към горивната клетка, която пък да бъде изложена на чист въздух.

Powerpukk контейнерът на PowerTrekk е е рециклируем и направено от материал, който предотвратява корозия и изтичане на химикали. PowerTrekk и PowerPukk отговарят на стандартите за безопасност и могат да се вземат на борда на самолет.

Как работи PowerTrekk (видео):

Изключително компактен PowerTrekk не е много по-голям от смарт телефон, така че ще се побере лесно в чантата ви, когато се отправите на път. Технически характеристики: изходно напрежение: 5V; изходна мощност: 5W от батерия, 2.5 W от батерия и горивна клетка; тегло: 244гр. Powerpukk: енергия в горивната клетка: 4Wh; височина: 20мм; диаметър: 50,8 мм; тегло: 33 гр

Цена PowerTrekk – 389 лв. Цена Powerpukk комплект 3 броя – 10 лв.

PowerTrekk и Powerpukk може да закупите от редакцията на списание OFF-road.BG в София, бул. Ботевградско шосе 264, сграда “Юнг 3”. Допълнителна информация на тел. 0896 833 822, e-mail: [email protected] Предлагаме безплатна доставка с куриер на територията на България. Посочените цени са с ДДС.

Related