Фалшив вот за Мис България! Предадоха короната на Габриела Василева » Кой кой е?

3
Добави коментар
svetla58
svetla58

На 28 април беше избрана Мис България 2012 – Ина Манчева, но организаторите на конкурса от No frame media! отнеха короната й, заради сериозна манипулация във вота и титлата получи първата подгласничка – Габриела Василева.

На извънредна пресконференция Ина предаде короната на Габриела, която стана новата Мис България 2012. Още след края на конкурса в официалната интернет страница на събитието във facebook, се появиха недоволни коментари от страна на публиката, като преобладаващата част от хората, заявиха, че тяхна фаворитка е била именно Габи. На този етап дискусията продължава, но по-голямата част от потребителите одобряват предаването на титлата на първата подгласничка и я поздраяват.

Оказа се, че Габриела е била само на една точка след Ина, която спечели бонус от три точки заради вота на публиката. Организаторите обявиха, че след щателна проверка е станало ясно, че гласуването е манипулирано и това е причината короната на Манчева да бъде отнета.

„Това е много грозна постъпка спрямо тези красиви момичета. Ние заставаме изцяло зад тях„, коментира прецедателя на журито – Стойчо Керев в „Гореща точка”.

„За нас е изключително важно всичко да е прозрачно. Бяха преодолени защитите в сървъра в интернет. Благодарение на гласуването на публиката тази година първа стана Ина Манчева. Това е станало със заразяване на компютрите. Имаше гласуване от Бангладеш, Пакистан и други държави от Азия. Затова решихме да касираме този вот„, обясни Емил Кошлуков, който беше един от организаторите на конкурса.

Организаторите обещават от следващата година гласуването на публиката да бъде стопирано два дни преди финала, за да има време да се проверят гласовете.

Новата Мис България 2012 е родена в Бяла Слатина. Габриела учи в УНСС и работи в дискотека. Би дала всичко за майка си. Обича животните, танците, моторите и забавленията с приятели.