КАТ – София, актове for dummies

91
Добави коментар
dzver
dzver

December 20, 2007

Мрак, път, карате си някъде и броите минутите, докато се приберете вкъщи. Изведнъж от храсталака изскача чичко полицай в светлоотразителна жилетка. След минута сте собственик на акт, защото не сте съобразил две важни неща – нещо с правилника и нещо с намеци.

Така започва одисеята с актовете на КАТ. Следва:

– След 1 месец отивате да ви удължат акта с 1 или 2 месеца. Удължават се на 13-то гише, без да се чака, там си има опашка. Ако актът ви изтече, вече нямате право да шофирате, не чакайте последния ден.

– Ако нарушението е в друг град, тази процедура може да се повтори няколко пъти.

– Накрая датата излиза. Няма я в интернет, но във форума на клуб рено има тема за взаимопомощ, където има една голяма дата. Излезли са актовете до…

– Отивате сутринта, за да си вземете номерче. В никакъв случай не трябва да се завирате на улицата на КАТ, покрай бившето КЗУ и т.н., непроходимо е. Няколко нещастни катаджии се опитват някакси да регулират трафика, което е повече от смешно, защото са забранили паркирането навсякъде, а имат по 1000 клиента на ден. Като резултат, колите са паркирали навсякъде и стават безумни задръствания. Паркирайте някъде в квартала.

– Отивате следобед и си взимате талона. Минават по около 1 – 1.3 човека в минута, може да калкулирате след колко часа трябва да идете.

– Сядате вътре и се образовате какво се случва, ако не съобразите скоростта.

Еми това е manuala, а аз намерих в мрежата добро обяснение какво е несъобразена скорост. Несъобразена е скоростта, при която няма как да реагирате на изненадващо появила се пред вас дупка върху изненадващо разкалян точно там път.

Имат остра нужда от паркинг, още 10-15 гишета и нов път. И от известен мозък, за да си го осигурят. Фактът, че са нужни 3-ма вулгарни полицаи отвън да въдворяват ред говори лошо за организацията.

Публикувано в: Гърнето с боба 30 коментара
RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари