ФЪНГ ШУИ – МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ | Тайните за минерали и кристали.

3
Добави коментар

Как и чрез тях да въздействаме на здравето, красотата и любовта

От хиляди години китайците вярват в почти магическата сила на кристалите и скъпоценните камъни. Експертите по Фън Шуй ги използват и днес като средство за корекция на заобикалящата ни среда. Тяхната цел е да променят енергийната същност на средата, привеждайки качествено енергията от зоната на деструктивност до зоната на хармоничност.

В понятието “кристали” се включват такива обекти, които пречупват и разлагат светлината – изделия от стъкло/кристалната ваза със живи цветя е прекрасно коригиращо средство/, аквариум с бистра вода и препоръчителна обла форма/рибките в него му придават допълнителна сила/, както и комбинация на стъкло/кристал/ с други материали.

Кристали се слагат там, където трябва да се предпазим от вредни излъчвания;когато искаме да променим енергийната наситеност на средата или посоката на движение на положителната енергия “ци” в дома. За да коригираме успешно вредните излъчвания, трябва да сме наясно с техния произход. Естествените излъчвания са от геопатогенни зони или точки /от мрежите на Хартман и Кюри/, подземни водни потоци, подземни залежи, затрупани сметища, гробища, радиоактивен фон и др. Изкуствените излъчвания са от битовите електроуреди, далекопроводи, трансформатори, машини с електромотори, електроника, мобилни телефони и др. Поставени на подходящи места кристали помагат за хармонизацията на дома, което ще доведе до просперитет, радост и щастие на обитателите му.

Екзотичните африкански или азиатски маски често са заредени с отрицателна, вредна енергия /това се измерва радиестезично/ и кристалът е подходящ енергиен преобразувател.

Все пак не забравяйте, че осветителни тела с кристални висулки по тях не привличат “ци”, ако светлината ни заслепява.

Естествените кристали и скъпоценни камъни са нашата връзка с древността, откъдето идват. Тяхната памет включва енергиите на хората, които са ги докосвали, и местата, където са били.Не случайно хора с повишена чувствителност и сензитивност са получавали световъртеж, главоболие, загуба на равновесие или спадане на жизнения тонус между огромните кристали в музея ”Земята и хората” в София. Ето как могат да са ни полезни някои от най-известните скъпоценни, полускъпоценни камъни и кристали.

Много важно свойство на кристалите е задържането на енергията. Представете си един голям рубин, огрян от слънчева светлина. През него преминават само червените светлинни лъчи, а всички други остават вътре, т.е. почти цялата слънчева енергия. Натрупването на енергия е пряко и неразривно свързано с излъчването на енергия, като излъчената не е абсолютно равна по качество и количество с входящата, но всичко е в хармонията на природните процеси.

За да може един кристал да помогне на човек със своето излъчване, трябва да бъде в обсега на неговата аура т.е. на разстояние до 25 см от тялото. Ако не е бижутерско произведение, може да се носи в джоба, а нощем да бъде до леглото или в него. Кристали, които лекуват определен орган, трябва да са в непосредствена близост с него.

Личният кристал не се дава на никого, за да не приеме чужда енергия /само котките могат да приемат отрицателни енергии от различни хора и да ги преобразуват в положителни/.

Дори и да не използвате кристалите за лечение или корекции, те си остават прекрасно природно творение.