Магията на камъните – 2 и 3-та чакра

50
Добави коментар

Магията на камъните – 2 и 3-та чакра

Продължение на статията “ Магията на камъните и връзката им с чакрите“ , описание на 2 и 3-та чакра и камъчетата.

2 чакра Свадхистхана чакра

Символ: лотос с шест листенца

Цвят: Оранжев

Сетивна функиця: вкус

Хармонична функция: хармонично сливане с потока на живота, собствените чувства, природното отношение към противоположния пол.

Доминираща проява: Освобождаване от прекомерна сексуална зависимост или обратното подтискане на желанията, които от време на време излизат извън контрол.

Блокираща проява: липса на чувствителност или сексуална апатия, която води до намаляване на самочувствието.

Подходящи камъни: хиацинт, карнеол, огнен опал и селенит /лунен камък/

Хиацинт – наименованието му е арбаско и означава златист цвят Повишава търпението, толерантността и добротата. Насърчава оптимизма и упоритостта, прогонва меланхолията и гнева и помага за по-добър сън.

Карнеол – латинското му наименование е карнеос и означава месен

Свързва човекът с красотата и творческата сила на Земята. Усилва концентрацията и подобрява креативните способности към творчески изяви.

Огнен опал – етимологията на думата е от староинийдски опал означава скъпоценен камък
С огромната си мощ неутрализира всички  видове стари натрупвания в организма и кристализация в тялото. Неговата сияйност води до пречистване на душата, себепознание, повишена интуиция, свързване на физическото и духовно в неделимо цяло / в по-обобщен смисъл/.

Селинит /лунен камък/ – наименованието е заради млечната лунна светлина
Отключва вътрешното богатство на личните чувства, спокойния характер на личността и премахва страха. На физическо ниво помага за пречистване на лимфната система а при жените спомага за хормоналния баланс.

3 чакра Манипура чакра

Символ: лотос с десет листенца

Цвят: Жълт

Сетивна функиця: зрение

Хармонична функция: вродената способност да се приемат чувствата, желанията и житейският опит в истинската им светлина.

Доминираща проява: тенденция за контрол на вътрешния и външния свят, както и овладяване на безпокойството и недоволството от собствената или чужда власт.

Блокираща проява: Страхът подтиска изразяването на собствените чувства и взима силата и спонтанността на желанията.

Подходящи камъни: цитрин, янтар, тигрово око и жълт топа

Цитрин – латинското название е цитринус – жълт като лимон

Камъчето дарява удобство, жизненост, увереност и надежда. То спомага за осмисляне на житейския опит и приобщаването му към личността като използва интуитивното усещане в ежедневието за постигане на целите в живота. На телесно ниво насърчава отделянето на токсичните вещества от организма, влияе благоприятно на храносмилателната система и диабета. Спомага и на кръвоносната и нервна система.

Янтар – латинското му наименование е янус , което означава Бог е в началото
Дарява топлота и надежда. Неговата слънчева сила води по пътя на живота към по-големи радости и ясна светлина. Придава проницателност и показва как да се реализираме в живота. Дарява успех в бизнеса. На телесно ниво изчиства организма, балансира храносмилателната и хормонална система, укрепва и пречиства черния дроб.

Тигрово око – името му се е появило при първото му откритие

То може да затопли цялото тяло. Засилва външното и вътрешно виждане, което до голяма степен се дължи на освобождаване от емоционалните блокажи. Изостря ума и помага за осмислянето на собствените грешки.

Жълтият топаз – на староиндийски топаз означава огън, блясък

Помага на тялото да е изпълнено със сила и енергия, задълбочава осъзнаването, дава будност и яснота, жизненост и радост. Премахва неприятните чувства и мрачните мисли, помага за намаляване на тревожността и депресията.

Коментари