Най-скъпата кола, снимана в „Бързи и яростни“

2
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Червеният Lykan е като звяр в клетка, който Дом Торето иска да пусне на свобода. Плюс: още подробности за автопарка в седмия филм от поредицата

Запознайте се с най-скъпата кола, снимана в „Бързи и яростни“ – „Ликан хайпърспорт“. Цената му е близо 3,5 млн. долара и W Motors са произведели от нея само седем броя, през 2013 г.

Един от тях участва в седмия филм от поредицата, който е вече по кината у нас на рекордните 79 екрана. „Звярът“, за който говори героят на Вин Дизел, развива скорост до 385 км/ч.

Фаровете му са изработени от бяло злато, диаманти и сапфири, като цветът на камъните се избира според цвета на колата.

Първият суперавтомобил на Обединените арабски емирства (ОАЕ) подхожда идеално не само на луксозния интериор в апартамента на 80-ия етаж, където се съхранява, но и на пейзажа в Абу Даби, където се развива част от действието във Furious 7.

Виж още: „Бързи и яростни-7“: One last ride

Зад волана на ликана, но за кратко – както е видно от откъса в края на този клип, – застава Вин Дизел в поредната невероятна каскада.

Не си мислете обаче, че от екипа са потрошили наистина суперскъпия автомобил на W Motors – за тази цел са изготвени пет копия, а оригиналът е използван за близките планове.

За пребиваването си в един от най-богатите градове в света хората на Вин Дизел се обзавеждат не само с маркови костюми („Том Форд“), но и с автомобили от най-висок клас.

Дом Торето е с Dodge Charger 2015 в цвят „бордо“, Брайън О’Конър (Пол Уокър) – син „Макларън П1“, а Лети (Мишел Родригес) – черен Dodge Viper 2014.

Роман Пиърс (Тайриз Гибсън) е с бяло „Бугати Вейрон 2012“, а за Теж Паркър, който се играе от рапъра Лудакрис, остава жълтото „Ферари 458“.

За Дизел, който е и продуцент на филма, са подбрани и други „бижута“ на четири колела – като „Форд Гран Торино 1969“.

Героят му Дом Торето подкарва и уникална модификация на емблематичния „Додж Чарджър“ от 1968 г. – Maximus Ultra-Charger, оценяван на над 1 млн. долара, който кураторът на автопарка за продукцията Денис Маккарти открил на специализиран автосалон в Лас Вегас.

Сред ретровозилата се открояват още един „Плимът Баракуда 1970“ с Лети зад волана (познат от финалните сцени на „Бързи и яростни-6“), както и „Тойота Супра 1998“, която се появява в последните минути на новия филм.

С „бързи и яростни автомобили“ е оборудван и новият злодей Джейсън Стейтъм, който кара „Ягуар F-Type R 2014“, „Мазерати Гибли“, също модел 2014, „Ламборгини Авентадор 2010“ и „Астън Мартин DB9“ от 2008 г.

Виж още: Скалата в болница след сблъсък с Джейсън Стейтъм (видео)

Към тях е добавено дори армейско „дюнно бъги“ Fast Attack Vehicle (DPV) – каквито влизат за първи път във въоръжение при операция „Пустинна буря“ в началото на 90-те.

Офроуд версиите за планинските гонки са дело на самия Маккарти, който модифицира за повишена проходимост на труден терен Dodge Charger R/T от 1968 г., Dodge Challenger SRT 392 (модел 2015), Chevy Camaro Z/28 (също 1968), Subaru WRXSTI 2014 и Jeep Rubicon X 2014 – съответно за Дом, Лети, Роман, Брайън и Теж.

Според статистиката по време на снимките на „Бързи и яростни-7“ са използвани 340 возила, от които са „пострадали“ 230 – като едва 10% от екшън сцените във филма са компютърно-генерирани.

Сред най-зрелищните изпълнения на живо е „скайдайвингът с автомобили“, показан още в първия трейлър. Скоковете от товарен самолет C-130 „Херкулес“ са заснети от хеликоптери и оператори с парашути над пустинята в щата Аризона.

Колите са пуснати с военни парашути от 3 и 3,5 км височина – естествено, празни. Твърди се, че повечето оцеляват.

Източник: