ДАТ изготвя проект за туристически бранд на България - Институции и организации - TouristMedia.infoДАТ изготвя проект за...

ДАТ изготвя проект за туристически бранд на България - Институции и организации - TouristMedia.infoДАТ изготвя проект за...

Проект за създаване на туристически бранд на България подготвя Държавната агенция по туризъм, съобщи Дарик радио. Информацията бе съобщена от председателя на ДАТ Анелия Крушкова по време на конференцията Пари за туризъм.

Проектът е на стойност 2,8 млн. лв и ще бъде кандидатстван за финансиране по ОП „Регионално развитие”. Проектът ще бъде готов до месец май. До момента е имало няколко опита за създаване на единен образ на страната ни като туристически бранд, но всички са се проваляли.

Според Елена Поптодорова, посланик със специални поръчения по проблемите на Черноморския регион, България трябва да работи в посока сътрудничество със съседните държави за изграждане на общ регионален туристически продукт. Поптодорова коментира, ще е много трудно да се привличат туристи от далечни държави само в България и трябва да се обединят усилията ни със съседните държави.


Прочети цялата публикация
Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност