Оптимизация за търсачки

1
161
Добави коментар

Оптимизация за търсачки

Последователната SEO оптимизация понякога може да е трудна като търсенето на заровено съкровище. Без карта. Затрудненията идват от последните промени, които бяха направени от повечето търсещи машини.
Броят на сайтовете нараства в геометрична прогресия през последните години. Това накара търсачките да затруднят процеса на оптимизация чрез промени в алгоритмите. Инженерите, които са отговорни за подобни промени, се целят в създаване на равни условия чрез предотвратяване на разпространението на спам и некачествени сайтове. Еволюцията на алгоритмите на търсачките направи SEO голямо предизвикателство.

1. Secure Search & ‘(Not Provided)’
Проблемът ‘(Not Provided)’ вероятно е вбесил милиони уебмастъри и специалисти, които се занимават с маркетинг. Това означава, че данните на потребителите, които са въвеждали заявки в търсачката и заедно с това са били логнати в профила си в Google, остават извън Analytics. В резултат на това докладите, отразяващи потребителското поведение, свързано с търсенето и ефективността на ключовите думи, са били недостъпни за собствениците на сайта. Това означава, че стратегическата SEO оптимизация на сайтовете става все по-трудна заради оскъдната информация.

2. Новите резултати от търсенето в Google
Търсачката промени дизайна на резултатите от търсенето преди около месец. Цветът, който стоеше за фон на платените връзки, беше отстранен (б.а. преди беше бледо жълто). Спонсорираните обяви, които са генерирани от AdWords, са обозначени с жълта табелка “Ad” (реклама). Тя е наистина с много малък размер в сравнение с работния плот. Отделянето на платеното от органичното търсене е по-очевидно при мобилните устройства.
Тази промяна е вероятно предназначена за насърчаване на по-голям брой кликвания върху платените резултати. Доказано е, че потребителите предпочитат органичните пред тези от платените реклами. Това ще промени подхода както към SEO оптимизацията, така и към PPC кампаниите.

3. Google се фокусира над печалбите повече от всякога
За никой, който има бегла представа от оптимизация, не е тайна, че лъвският пай от печалбите на Google идва именно от PPC рекламите. Фокусирането на търсачката над платените резултати прави все по-трудно подреждането в органичното класиране.
Милиони бизнеси са зависими от данните на Google Analytics за изграждането на стратегия за своите SEO усилия. От търсачката обаче продължават да засилват акцента, който са поставили върху спонсорираното търсене.
Google продължава да подобрява Google Analytics. Голяма част от персонализираните отчети и изчисления са свързани с платена реклама. Все пак търсачката продължава да дава данни, които са ценни за цялостната картина на SEO оптимизацията.

4. Не всички SEO специалисти са създадени равни
Всеки специалист, който е свързан по някакъв начин с техническата част от изграждането на сайт, твърди, че има някакви експертни знания за оптимизацията. На пазара има много фирми, които твърдят, че се занимават с изграждането на сайтове. Подобна е ситуацията и с фирмите, които предлагат услуги за SEO оптимизация. За да бъдат конкурентоспособни, компаниите твърдят, че имат такива специалисти, за да убедят клиентите си да сключат пакетна сделка с тях.
Всеки собственик на сайт трябва да знае, че подобни компании могат да използват непозволени практики за оптимизация. За съжаление алгоритъмът на търсачката не се интересува от това дали грешката е неволна или умишлена. Това означава, че често се случва бизнеси, които нищо не подозират, да търпят загуба на органичен трафик, или направо наказания, заради зле подбрана фирма за SEO оптимизация.

« НАЗАД