Газов инжекцион

1
Добави коментар
bggas99
bggas99

Информация за газов инжекцион

Газовият инжекцион сам по себе си е компютърна система, следяща работата на бензиновия инжекцион на автомобила, превръщаща импулсите на бензиновите инжектори в команден сигнал за газовите дюзи, с което спомага за осъществяването на фазово последователно електронно впръскване на газообразен пропан-бутан.

 

Газовият инжекцион е абсолютно точен аналог на бензиновия инжекцион – при него се запазва реда на впръскване на отделните цилиндри, както и прецизността на дозиране на газовото гориво.

 

Газовият инжекцион не натрупва гориво в смукателния колектор, съответно от там се повишава надежността и безопасността на системата.

 

Газовият инжекцион представлява трето поколение газова уредба, има непостижими досега параметри на мощност, икономичност и надежност на системата като цяло.

 

Газовият инжекцион е подходящ за всички автомобили с електронно многоточково впръскване на горивото.

 

При използването на газов инжекцион, се реализира икономия на гориво, което се дължи на много точното управление на впръскваното гориво, което не позволява нежеланото и ненужно обогатяване на горивната смес, а от там и преразход на гориво.

 

При работа на автомобилът Ви с газов инжекцион катализатора запазва функционалността си и не се унищожава от преобогатени горива, затова и вредните емисии са значително по-ниски.

 

Принцип на работа и избор на газов инжекцион

 

Новото поколение газов инжекцион намира все по голямо приложение като техническо решение за конвертиране на съвременните бензинови автомобили на пропан-бутан или метан. От тук обаче възникват поредица от въпроси за избора на система, марка, модел, производител, кои са съществените предимства и как да изберете най-подходят газов инжекцион за Вашия автомобил.

Когато автомобилът е с пластмасови смукателни колектори се смята, че трябва да бъде монтиран газов инжекцион. Това е така, но трябва да се вземат предвид и редица други странични фактори, които обуславят правилната работа на двигателя след конвертиране на автомобила с алтернативно гориво /пропан-бутан или метан /.

НАМАЛЯВАНЕ НА ИЗГОРЕЛИТЕ ГАЗОВЕ – От 2000 година в Европа е въведен унифициран стандарт за диагностика на всички видове автомобили, който е наречен European on board diagnostic /EOBD/. От този момент нататък се увеличават изискванията за изгорелите газове и се въвежда стандарта Euro 1. През годините този стандарт непрекъснато се завишава и в момента се работи върху стандарт Euro 5 Euro 6.

РАБОТА НА ДВИГАТЕЛЯ – Монтажът на газов инжекцион по същество представлява промяна в горивната система на автомобила. При по старите автомобили това не предизвиква аномалия в работата на двигателя, но при коли, които вече има завишени критерии за изгорелите газове, работата на двигателя се променя и датчиците регистрират тези промени в горивото, което води до влошена работа и динамика на двигателя. Ето защо е задължително да се монтира газов инжекцион, като по този начин ще се избегнат всички аномалии в работата на автомобила и във всеки един момент той ще работи с точно дозирана горивна смес.

ЦЕНА – В момента на пазара се предлагат огромно количество газови системи. Много от тях са с атрактивна цена, но за сметка на това със съмнително качество. Не е необходимо да се плаща скъпо, като може да се работи с по-евтиния вариант. Евтините газови инжекциони са от най-нисък клас и едва покриват автомобили до Euro 1 или максимум Euro 2. Когато се монтира такава система наистина се решава проблема с детонирането в смукателния колектор и вероятността за счупването му.

Основния проблем, който на практика остава при неподходящо избрания газов инжекцион е високия разход на гориво и неравномерната работа на двигателя. Така ще се окаже, че икономията от 200 – 300 лева ще бъдат платени за 1,2 месеца като преразход на гориво.

 

Ние с удоволствие ще предложим подходящ газов инжекцион за Вашия автомобил!
 
Ние Ви предлагаме безплатна консултация!
Ние Ви гарантираме качество на ниски цени!

 

 

Кои са ПРЕДИМСТВАТА на газовият инжекцион?

 

Газовият инжекцион значително намалява вредните емисии в отработените газове;
Газовият инжекцион повишава живота на двигателя на Вашият автомобил от 1,5 до 3 пъти, благодарение на по-малката вероятност от самозапалване на гориво- въздушната смес;
Газовият инжекцион увеличава пробега за използване на двигателното масло;
Газовият инжекцион намалява разходите за гориво на 50 %;

 

 

Надеждност и безопасност на газовият инжекцион

 

 

Статистиката сочи, че при всички станали катастрофи, пожари и аварии автомобилната газова бутилка последна е детонирала. Инцидентите с битови бутилки са с пъти повече отколкото инцидентите с автомобилни бутилки.

При евентуален пожар в автомобила първото и най-опасно нещо за евентуална експлозия е бензиновия резервоар. При запалване примерно в предната част на автомобила, там където е двигателния обсег, огънят може да тръгне по бензиновите маркучи и да стигне до бензиновия резервоар и той съответно да експлодира. Бензинът има пълзящ пламък.
Това не може да се случи при използване на газов инжекцион – колкото и силно да е запалването газта гори със стоящ пламък, като горелка или дюза на запалка и пламъкът не може да допълзи до бутилката.

Според новите европейски изисквания всички газови инжекциони са оборудвани с така наречената евросонда, която има три защити:

електрически клапан, който спира подаването на гориво към двигателя
клапан за превишаване на налягането на бутилката
механичен бързодействуващ отсекател на горивото към двигателя.

Дори и при евентуален удар, автомобила газовата бутилка е изключително здрава и вероятността от деформация е минимална.