9 от най-красивите залези по света – тема за Светът – Idi.bg

97
Добави коментар
tao
tao

Красивите залези могат внезапно да ни направят по-спокойни, съзерцателни и да ни донесат усещане за романтика. Някои хора все още пропускат „модерните“ си занимания, само за да могат да гледат залеза. Ценителите непрестанно търсят най-високия покрив, най-тихия плаж или най-отдалеченото място, където да се „промъкнат“ и да се насладят на красивата гледка. За тези от Вас, които харесват залезите сме подбрали 9 прекрасни залеза, достойни да красят пощенска картичка. Те са безплатни и достъпни за всеки. И някак успяват да ни омагьосат всеки път.

 

 

 

1. Айерс Рок (Улуру) – Австралия

 

 

Небето се обагря в ярко червено, там където слънцето залязва над Айерс Рок. Айерс Рок е висока 348 метра и е на възраст от 500 милиона години. Това е най-големият монолит в света. Когато облаците се движат по небето, те отразяват червено-оранжевия цвят на скалата в небето.

2. Мостът на академията във Венеция (Италия)

 

 

Разбира се, един от най-романтичните градове предлага и едно от най-хубавите места, на които да гледате залеза. Мостът на Академията се простира над Канале Гранде и от там можете да се насладите на прекрасната архитектура от XV век, окъпана в последните слънчеви лъчи за деня. За още „по-неземно“ изживяване отидете през есента, когато пада мъгла и цялото място изглежда като излязло от стар мистъри филм.

 

3. Връх Матерхорн – Цермат, Швейцария

 

 

Матерхорн е чудесен алпийски връх. Посетителите могат да се разходят от глетчера Горнер до хижата Монте Роса, която предлага най-красивата гледка към околностите. Върхът е най-красив по залез, когато лъчите на слънцето сякаш го запалват и той заприличва на горяща свещ.

4. Площад Малъри – Кий Уест, Флорида

 

 

Любимо място на местните, площад Малъри съчетава прекрасните залези над Мексиканския залив с романтиката, която носят изпълненията на уличните артисти, хубавата храна и свободата да се насладите на всичко това с коктейл в ръка.

 

 

5. Резерватът Масай Мара – Кения

 

 

Залезът тук може да Ви напомни за един обичан филм от детството (а може би и все още) – Цар Лъв. Това е чудесна дестинация за любителите на дивата природа, тъй като оттук преминават мигриращите животни. Слоновете, носорозите, бизоните, леопардите и лъвовете са особено активни привечер и през нощта, и посетителите могат да наблюдават техните силуети на фона на залязващото над необятната савана слънце.

 

6. Скалата Гей Хед на остров Мартас Винярд (Martha’s Vineyard) – щата Масачузетс

 

 

Пътешественикът Бартоломю Госнолд дава това име на острова, вдъхновен от дъщеря си Марта и изобилието от диво грозде там. В Мартас Винярд слънцето си „играе“ с множество форми и цветове. Глинени скали се издигат над Атлантическия океан там, където последният глетчер в Северна Америка се е разтопил преди 10,000 години, оставяйки след себе си заоблени камъни и наноси от глина. От фара на острова можете да наблюдавате пътя на слънцето към неговия залез, заобиколени от три страни от океана.

 

 

7. Храмов комплекс Пре Руп в провинция Сием Рип – Камбоджа

 

 

Пре Руп е популярна дестинация за туристите заради своите внушителни храмове. Пред тях има езера, които гледат на запад. Когато слънцето залязва, езерата улавят отражението на тези омагьосващи сгради и се озаряват от ръждиво червеното на тухлите и латерита.

 

 

8. Маунт Халеакала – Мауи, Хавай

 

 

Маунт Халеакала е най-големият спящ вулкан в света – издига се на над 3000 метра над морското равнище. Вулканът е единственият източник на някакъв цвят в пустия околен пейзаж, когато слънчевите лъчи осветяват склоновете му и те изглеждат като вода върху горещ асфалт.

9. Кеят на Санта Моника – Лос Анджелис (САЩ)

 

 

Ако седнете на плажа малко по-далеч от кея, можете да наблюдавате силуетите на хората, които играят мини голф, разбиващите се вълни и светлините на виенското колело, които се отразяват във водите на Тихия океан.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 4273 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност