Как да се грижим за косата си през лятото | Малките житейски удоволствия

30
Добави коментар

Лятото вече е в разгара си, слънцето грее високо над главите ни, а небето е нажежено почти до бяло.

Всички знаем какво прави слънцето с кожата ни – как може да я увреди, как можем да я предпазим и да извлечем ползи от него.
Но какво прави слънцето с косата ни? Напоследък забелязвам, че косата ми е станала по-суха от обичайното, а по никакъв начин не съм променяла продуктите, които използвам, или начина, по който се грижа за нея. И се зачудих за причините.
Оказва се, че слънчевите лъчи могат да изтощят косата от корените до върховете, да доведат до изтъняване, избледняване на цвета, загуба на блясък и накъсване на косъма.
Не само слънцето обаче може да е вредно за косата през лятото. Солта, хлорът и вятърът също могат да нанесат щети на косата ни и да я изсушат.

Какво да правим?

На първо място замисляли ли сте се да потърсите шампоан или продукти за коса, които предлагат UV защита? Да, има ги. Аз лично дори не подозирах, че такива съществуват, но се оказва, че наистина са полезни и в някои случаи необходими / моя например :D/. Представете си какво може да причини слънцето на боядисана коса.

,

За да предпазите косата си от допълнително изтощаване, старайте се да намалите употребата на сешоара до минимум.
 Нощите сега са топли и ако случаят не го изисква, не прилагайте топлинна обработка. Избягвайте не само сешоара, но и машата и пресата за коса. Със стилизиращи продукти също може да се направят страхотни прически, дори когато косата е изключително непокорна.

Избягвайте прекомерния контакт на косата със слънцето.
 Не, не да се крием от него, напротив. Носете шапка. Онази голямата шапка с грамадна периферия, която никога не излиза от мода. Тя може да е не само перфектния аксесоар за лятното облекло, но и да предпази косите ни. Вижте колко са сладки и секси:

Използвайте хидратиращ шампоан, който да подхранва косъма и да възвърне блясъка на косата.

Всичко изброено няма да направи чудо. Все пак, ако има щети, нека ги сведем до минимум, а ако няма, началото на лятото е идеалният момент да се погрижим за себе си. Не забравяйте, да се чувстваш добре в кожата си / и с косата си/ – да се харесваш такъв, какъвто си – е най-важно от всичко. Останалото са просто средства, с които да го постигнем и да си доставим мъничко удоволствие чрез глезене. Щастието е в малките неща.
Желая ви едно прекрасно и пълно с усмивки лято,
Дж 🙂