Висок кок през летните жеги » Красота

2
Добави коментар
svetla58
svetla58

Динамичното ежедневие през летния сезон изисква винаги да изглеждаме ослепително. Не се знае дали след работа няма да ни поканят на някое парти, което не бихме искали да пропуснем. Затова днес решихме да почерпим вдъхновение от една класическа прическа – кокът.

Ще се фокусираме върху една от неговите разновидности – високо вдигнат на темето. Тази вариация на прическата е много подходяща за горещия сезон, защото освен, че е изключително красива и женствена, е и много практична – не ни пречи, спасява ни от жегата, може да се съчетае с различно облекло и аксесоари. Високо вдигната коса може да бъде прилежно прибрана или по-небрежна, това зависи от личните ви предпочитания.

Прическата може да направите и сами. Първо наведете надолу главата и срешете косата. След това прихванете на конска опашка с ластик и завивайте около опашката, така че да се получи стегнат кок. Закрепете го с ластик и с няколко фуркети или фиби за стабилност. Накрая напръскайте прическата с лак за коса, за да фиксирате и пригладите, стърчащите косъмчета.

Ако косата ви е тънка ви съветваме, да си купите „подплънка за кок”, каквито може да откриете в специализираните магазини. Кейт Босуърт е използвала този трик и ефектът е страхотен!

Вижте още звездни прически, за да се вдъхновите за страхотната си лятна визия!

Автор: Делица Цонева