Направи си сам : Декорация за стена с цветна хартия

13
Добави коментар
v.dimitrow
v.dimitrow

Всички ние търси начини, чрез които да добавим малко цвят и разнообразие на едноцветните и скучни стени в нашите домове. В тази статия ще ви покажем как да си направите добре изглеждаща рамка с навити цветни изрезки, лесно и евтино.

Материалите, от които се нуждаете :

Рамка (цвят, размер и форма избирате вие, а в случая е използвана рамка 9х9 от ИКЕА)
Парчета хартия в различни цветове (за предпочитане е хартията да е гланцирана)
Ножица
Молив, четка, лак за нокти или всякакъв друг объл предмет, чрез който да навивате хартията

Направата на проекта отнема от 1 до 3 часа в зависимост от големината на рамката.

Нарежете хартията на ивици. В случая хартията е изрязана с дебелина 1 см. и дължина от 5 до 20 см.
Започнете да навивате изрязаните ивици. В зависимост от дължината и начина на навиване, те заемат различна форма и големина.
Направете си предварителен модел и планирайте как ще наредите ивиците. Ако искате да постигнете резултата от снимките се придържайте към тях или просто използвайте въображението си.
След като имате ясна представа как ще изглежда вашия проект  започнете да подреждате навитите ивици в рамката. Ако вашата рамка няма фон, изрежете парче картон или цветна хартия с размерите на рамката и го залепете за дъното. В случая нашата рамка е с черен фон. Тук също може да експериментирате.
Когато поставяте получените от хартия кръгове се постарайте те да са плътно един до друг. В противен случай използвайте лепило, за да ги закрепите за основата или един за друг.

Вече готовата рамка закачете на стената или я поставете върху шкаф заедно с други произведения на изкуството и се наслаждавайте на цветовете и уюта, които придават те на вашата стая.

Ако проектът ви е харесал и искате още подобни идеи, моля коментирайте го – това е важно за нас !