Цветовете в облеклото – усет и характер | Felisima.com

46
Добави коментар
felisima
felisima

На светлите коси и бледия тен подхождат умерено контрасните цветове : синьо, сиво, жълто и наситено маслени, зелени цветове. Подходящ за вечерен тоалет е черният цвят.

Блондинките трябва да запазят известна мярка при избора на цвета на дрехите си. Подходящи за тях са зелено, синьо и виолетово.

За тъмнокосите жени са подходящи по-ярки цветове и всички тонове и нюанси на топлите цветове – пясъчно, кафяво, керемидено, вишнево и цялата гама на зеленото.

Белият цвят е специфичен, до него цветовете на лицето, очите, косата и устата изпъкват.

Другият фактор, с който трябва да се съобразим при избора на цветове е фигурата. На всички е известно, че някои цветове могат да ни направят по-тънки, а други по-едри.

Тест, който разкрива характера , в зависимост от любимия ви цвят

Червено. Ако предпочитате този цвят вие сте обаятелна, но и повърхностна, импулсивна, а понякога дори самонадеяна и агресивна. Упорито защитавате своето мнение, дори и да не сте права. Спрямо най- близките си обаче, сте грижлива, нежна и сърдечна.

Оранжево. Жизненост и любопитство са характерните ви черти. Имате остър ум и откривателски способности. Амбициозна и дори твърдоглава сте при реализиране на своите планове и мечти.

Жълто. Вие сте весела, активна и общителна. Склонна сте към аналитични размисли. Този цвят най-често избират учени, философи и изобретатели.

Розово. Сантиментална, нежна и романтична. Способна на много трайни чувства. Склонна към идеализиране на действителността. Чувствителна към красотата и твърде непрактична в реалния живот.

Зелено. Лоялна, уравновесена, но и пасивна и лишена от жизненост. Обичате самотата и дори сте малко фаталистка. Зеленият цвят е неопределен, той не изразява нито радост, нито мъка.

Синьо. Вие сте наблюдателна, съобразителна, но и пасивна. Мечтаете за много неща, но няма да направите нищо, за да ги имате. С много сложна душевност сте и понякога това нарушава равновесието ви.

Виолетово. Оригинална, самостоятелна и независима. Понякога твърде критична към околните. Като темперамент близка до хората на изкуството и като тях склонна към депресии.

Кафяво. Имате много важни качества като добра воля и трайни чувства. Доверчива, мила, спокойна и вярна сте. Нямате само достатъчно амбиция и инициативност.

Сиво. Уважавате реда и спокойствието до педантичност. Предпазлива сте, трудно се доверявате. Не завиждате на никого, но и никого не съжалявате. Убедена сте, че всеки сам гради съдбата си.

Черно. Вие се отличавате с чувствителност, прикритост и страст.Обичате да философствате и експериментирате. Умеете да се разбирате с хората, защото сте добър дипломат.

Бяло. Вие сте искрена и пряма. Но едновременно с това и безкомпромисна спрямо себе си и другите.