Нестандартни идеи за дома

5
Добави коментар

Ако сте бунтари по природа, или обичате да изпъквате с различни и нетипични хрумки, то нестандартните идеи за декора на дома са точно за вас. Смело напред!

В спалнята.

Кой е казал, че спалнята трябва да има рамка и да ви ограничава. Много арт натури предпочитат да спят на голям дебел матрак, за да са по-близо до земята. За да направите стаята още по-интересна, може да „скриете“ матрака под интересна шатра, от която се спускат ефирни материи – тип ориенталска спалня от Индия. Друго нетипично решение е да поставите манекен в стаята, на който да съчетавате облеклото, което сте избрали за следващия ден, или да експериментирате с цветове и материи.

В кухнята.

Внесете цвят и настроение като махнете вратичките на кухненските шкафове и на тяхно място поставите пердета на точки, цветя, ивици или каквото ви допада. Не спирайте до тук – използвайте кутията от стар телевизор, за да държите в нея колекцията ви от готварски книги.

В банята.

Вместо да купувате завеса за баня, направете си такава от 2-3 хавлиени кърпи. Или пък редувайте обикновена завеса за баня с хавлия. Единственият недостатък е, че хавлиената завеса съхне по-бавно. Но пък оригиналността си заслужава.

В градината.

Изберете си нестандартен цветарник – например стълба, съединена с помощта на няколко рафта, по които сте разположили цветята. Или пък колело, на което сте закачили кошници с каскадни петунии. Опитайте и със строителна количка, предварително боядисана в някой по-зареждащ цвят, пълна с микс от пролетни цветя.

 

15.02.2013/ Христина Спасова