Искам да съм там!!: Най-красивите плажове на планетата за 2012

1
Добави коментар

Затаете дъх и се пригответе, защото ще пообиколим света на длъж и шир, за да ви запозная с най-страхотните плажове на планетата за 2012 година. Кой не си мечтае за почивка на някой далечен екзотичен, остров, с прословутите лазурно сини води, финия коралов пясък, много палми наоколо и един утоляващ жаждата коктейл.  Вярно,че на нас блгарите ни идва малко в повече за джоба, но пък нали мечтите са безплатни. Те ни отвеждат където пожелаем. А кой знае, ако достатъчно силно желаем нещо, Вселената  ще ни помогне да го постигнем. Така че скъпи мои пътешественици, не спирайте да мечтаете.  По  долу ще ви дам 10 причини да не спирате с мечтите.

10.   Започваме  с класирали я се на 10-то място плаж Mnemba Lodge Beach, Tanzania. Най-красивте плажове на черния континент не се намират на сушата. Затова и пътят до този прекрасен девствен плаж не е лек, но с желание и възможности всичко се постига. След като стъпите на него, ще забравите напълно за цивилизацията и ще се отдадете на пълна наслада.

9.    От Танзания отлитаме за красивото Мексико и плажът Tulum Beach, Mexico. Именно тук е основан първият курорт в Мексико. Смята се, че курортът е бил използван преди десетилетия и от Маите, със същата цел. Почивка и релакс. Ако някога сте мечтали да плувате в  кристално чисти, а зад вас да се издигат величествените пирамиди на Маите, ето това е правилното място.

8. На осмо място е класиран плаж в далечна Австралия Whitehaven, Australia.  Тук ви очакват 7 километра чист, снежно бял пясък, който наистина може да ви заслепи. Намира се на един от най-изолираните брегове на планетата, затова е подходящ за пълен релакс. Задължително си носете слънчеви очила, понеже пясъкът наистина е убийствено бял.

7. Хаваи, Хаваи. Накъде без тях?  Lanikai Beach, Hawaii е мястото, което ще ви остави без дъх. Плажът не много голям, но тук окенаската синева и небесната шир се сливат в едно и се превръщат в триумф на красотата. Плажът е покрит с фин, бял пясък. Две малки островчета радват окото точно срещу вас. Чао, Чао Уайкики!

6. Пренасяме се не много далеч от Хаваи, за да се насладим на класиралия се на 6-то място плаж Kondoi, Coral beach Okinawa в Япония. Окинава е най-сигурният и защитен остров в света. Поне така се говори. Тук местните никога не се заключват. 3-ма от 10-те най-възрастни хора на планетата живеят именно тук. Атмосферата  е много релаксираща, а тове е съчетание между невероятния типичен японкси пейзаж и прекрасните плажни ивици. Единственото, но доста важно нещо, което трябва да се отбележи е, че мястото е доста скъпо.

5. От страната на изгряващото слънце се преместим далеч на запад, и пристигаме на Бермудите. Класиралият се на 5-то място плаж е с име Horseshoe Bay, Bermuda.Бермудите са едно от най-скъпите места за плажуване на планетата. Но никога не е спирало и няма и да спира хилядите туристи да посещават райските острови всяка година. Кристално чиста вода, фин розив пясък, кокосови палми…това просто е най-добрият плаж на Карибите.

4. Политаме към Филипините, за да се запознем със спечелилия 4-то място в класацията плаж  с  име Boracay. Това е остров във Филипините, който отстои на 200 мили от столицата Манила. Още през 1990 година плажът е избран от BMW Tropical Beach Handbook за най-красивия плаж на света. И има защо!

3. В челната тройка попада и Anguilla.   Да си призная и аз не бях чувал нищо за него. През 2005 година плажът печели първото място в класацията на Discovery Channel Travel and Adventure.  Anguilla си има всичко: тих, спокоен, чист.

2.Ето го и моя фаворит. Малдиви! Най-спокойния плаж на планетата. Чрез думи могат да се изрекат много неща, но нищо не е така убеждаващо, както всевиждащото око на фотоапарата. Затова просто се насладете на снимките.

1. Ето го и него. Представям на Вашето внимание победителя в тазгодишната класация за най-добър плаж на планетата Discovery Fernando de  Norohna – Бразилия. Истинска магия. Мястото представлява архипелаг с 21 острова и островчета в Атлантическия океан, заемащ около 220 мили от бразилския морски бряг. Вероятно най-прекрасните плажове на планетата са имено тук и много малко хора знаят за тях. Е, щастливци са, нали? Fernando de  Norohna е обявен от ЮНЕСКО за най-добрия морски парк в света! Впечатляващо!