Хартиено цвете – роза 2

1
Добави коментар
artandblog
artandblog

Вече ви показахме как да си направите Хартиена роза от креп хартия.

Днес ви предлага друга идеи и технология. За целта ви е необходима по-специална хартия за опаковане на подаръци или за декориране в къщи. Този проект изисква търпение и време. Не е лесен и бърз, но веднъж щом започнете ще се пристрастите.

Необходими материали:

– декоративна хартия с една или две страни

– зелена хартия за стъбло и листа

– шаблон за листата от венчелистчето

– тел

– лепило

– боя за крайчетата на листата

– молив

– ножица

– дървена клечка

Инструкции:

Изрежете различни големини листа на венчелистчето на розата. За да им предадете реалистичност използвайте суха гъба и боя, за да намажете по края листото. Така ще изглежда леко изсъхнало.

Съвет: ако разполагате с едностранна хартия и искате бяла роза започнете да навивате листата с шарките навън. Ако искате да се вижда цветната хартия, тогава подредете листата към телта, около която ще се навиват.

Сега започнете плътно да навивате около телта, едно по едно, от най-малкото към най-голямото листо. За да прикрепите листата увийте в основата им зелена хартиена лента. Продължете да завивате листа като добавяте лепило, за допълнителна здравина. Като свършите с листата отново увийте в основата зелена хартия и продължете по цялата дължина на телта – стъбло. След това внимателно започнете да изтегляте надолу листата. Използвайте дървена клечка, за да ги накъдрите. Не се притеснявайте, ако са несиметрични. В природата е така. По ваше желание можете да добавите листо. Източник: scrapfriends

Сподели:

tweet

Tags: ДекорацияЕкоИдеиНаправи си самот хартияПролетрозаУкрасаХартиено цветехендейд