Откриха червеи в сандвич на McDonald`s

7
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Един малък беше, много приличаше на плодов червей”, казва потърпевшата…

Главният санитарен лекар на Русия Генадий Онишченко заяви, че санитарната служба е готова да провери мрежата заведения за бързо хранене “McDonald`s” за наличието на червеи в хамбургерите. За това пострадалият трябва да се обърне към Роспотребнадзор с жалба, съобщава Дни ру.

“Пострадалият трябва да се обърне към нас с официално обръщение. Ако информацията се потвърди, ние ще предприемем възможно най-строгите мерки, естествено, в рамките на закона”, каза Онишченко.

По неговите думи, на пострадалия трябва да бъдат не само парите за храната, но и да му бъдат дадено компенсации за нанасянето на морални вреди, съобщава Интерфакс.

В понеделник бе разпространена информация, че в сандвич на McDonald`s жителка на руската столица Москва е открила червей. “Седнах в колата, започнах да ям Макчикън. Изядох повече от половината и в един момент видях на картонената кутия, в която дават сандвича, червей.

Първо не разбрах, какво е това, просто го махнах, но после видях в кутията под сандвича върху лист на салатата още един червей, изплаших се, затворих я, след което той започна да излиза от кутията. Един малък беше, много приличаше на плодов червей”, казва потърпевшата, цитирана от вестник “Комерсант”.

Жената се върнала в ресторанта и написала оплакване в книгата за похвали и оплаквания. Парите за храната й били върнати веднага.

БЛИЦ

24/07/2012