Приказка за сбъднатата сватба на бедно семейство

4
Добави коментар

Не спирайте да мечтаете и късметът ще ви сполети! Ние сме доказателство, че мечтите се сбъдват. Това споделиха младото семейство Мариела и Костадин Гелеменови, които днес си казаха „да” пред църквата и закона.

Те се обичат много, заедно са от пет години. Били са в тежко финансово състояние. Пет месеца били принудени да живеят на тъмно, тъй като нямали пари да си погасят дълга. Съдбата на Костадин, Мариела и трите им деца развълнувала членовете на движението „България си ти“ и те решили да сбъднат голямата им мечта – да сключат брак.  Булката споделя, че никога не е предполагала, че някога ще се види с бяла рокля.

Благодаря на председателя на организацията инж. Димитър Куцаров. Без него нямаше да съм тук, споделя тя. Националното движение помогнало на Костадин да започне работа, понеже единственият доход за младите били майчинските и детските.

Мариета и Костадин са четвъртото семейство, на което помага националното движение. Кумува им Нина Цановска от Малорад.  Момиче, на което организацията е подала ръка преди месец и половина, и му е организирала абитуриентския бал.

Нина, която е кума на Мариела и Костадин, има 5 прекрасни братя и сестри. Живеят в крайна мизерия, иначе са прекрасни деца. Срещнах много тежки съдби. Стараем се да сбъдваме мечтите на нуждаещите се. Едно от най-интересните желания на един баща е да срещне Цецка Цачева, за да я попита защо няма храна за децата му, споделя инж. Куцаров. Благодарим на бизнеса, че се включва в нашата инициатива, както и на всички кметове.

Залата на сватбения салон бе изпълнена с гости на младото семейство. Голяма част бяха просълзени от щастие, когато двамата се вричаха във вярност и вечна любов.

Повярвах, че доброто съществува. Бях загубил вяра в това. Когато срещнах организацията, ми бе трудно да повярвам, че те наистина могат да ми помогнат. Съветът ми към всички хора, които имат някаква трудност пред себе си, е да не губят надежда! Ако някой ми бе казал преди два месеца, че ще се оженя днес, щях да му кажа, че е луд и това е невъзможно. Но ето, че стана, сподели щастливият младоженец Костадин.

Младото семейство, че е прекрасноото в тържеството е участието и на децата им. Момченцето бе толкова развълнувано от венчавката на родителите си, че каза на 3-годишната си приятелка, че я обича и й обеща да се оженят, смеят се младоженците.

Вярвайте, че в България може да се успява, въпреки глупостите, които всекидневно се изпречват на пътя ни. Запомнете, че добрите хора са повече от лошите, заръча на младото семейство  доц. д-р Александър Йорданов, политик и дипломат, литературен историк и критик, който също е член на организацията. Той им пожела да се обичат и да продължат напред ръка за ръка.

Чувствам се много щастлива, че присъствам тук. Запознах се с Мариела и Костадин чрез организацията. Пожелавам им много щастие. Това е една истинска приказка, сподели рок певицата Милена Славова, която също членува в „България си ти”и бе почитен гост на сватбата. Освен нея  гост на церемонията бе и Васил Петров.