LuChees: Уют и красота у дома…лесно!!

1
Добави коментар
soami
soami

    След като в първата статия, ви описах колко харесвам Cottage Chic  стила, сега ще ви покажа какво съм направила у дома.

    От доста време ми се въртеше вкъщи един селски алуминиев чайник, който ползвах главно напълнен с вода, за овлажняване на въздуха през зимата. Имам навика, ходейки по магазините, да се спирам на щандовете за луксозни салфетки, та така винаги си харесвам по някой интересен десен. В този случай от салфетките у дома избирах между лилави с лавандула или жълти с макове. Спрях се на вторите. Вдигнах му мерника един ден на чайника, и ето какво се получи…

    Сега мога да го използвам за оригинална кашпа, за ваза, в която да поставям сезонни цветя или просто така за освежаване на интериора у дома.

    Със същите салфетки реших да направя и една стъклена масичка, тъй като ми беше писнало да бърша ежечасно детски отпечатъци от пръсти  и кръгове от чаши по нея. Ето и масичката…

   В началото се чудих дали да я направя с целите салфетки или да ги накъсам на парчета. В последствия реших, да има една две цели салфетки, за да се виждат хубаво цветята, а останалото да бъдат накъсани парчета за запълване на дупките.

   Е това е, намерете нещо старо у вас, някоя стара или демоде ваза, чайник, саксия или просто стъклена бутилка, изберете си интересен дизайн салфетки и действайте.

   Вчера ми дойде една много добра идея за освежаване и обновяване на кухнята. Ако не искате да инвестирате много финанси в нови електроуреди за кухненско оборудване, може да си вземете от уредите с козметични дефекти, и да ги направите с декупаж. Много ефектно би стоял един абсорбер за въздух тип фуния, облепен целия с цветя или с друг интересен десен.