Редът на числата – система за залагане | TopZalozi.com

42
Добави коментар
premier
premier

Редът на числата не е като Мартингейл. Докато при Мартингейл може бързо да възстановим залозите си с печалба, редът на числата не го прави толкова бързо, но едновременно с това изключва и лавинообразното растене на залога.

Тази система ни дава много повече възможности в сравнение с Мартингейл, защото реално можем да изчисляваме залозите си по много по-удовлетворяващ начин. Лошото при нея е, че трябва да пишем числа на парче хартия и да дописваме, когато губим, както и да задраскваме, когато печелим. Освен това трябва да имаме по-силен контрол върху залаганията си, така да се каже. Нека обаче видим какво представлява тя:

Първо решаваме колко точно искаме да спечелим. Например 100 лв. След това трябва да решим колко време ще ни отнеме да постигнем целта си. Това е най-трудната част, защото, когато печелим трябва да махаме първото и последното число в редицата, а когато губим – да прибавяме.

Като резултат от това трябва да се опитаме да изчислим средната вероятност да печелим с твърд знак. Ако искаме да играем с мачове, чийто коефициент е около 2.00, тогава нека кажем, че вероятността да печелим е около 40%. Много по-добре е да подценим, отколкото да надценим своите възможности. Ако ги надценим, тогава ще трябва да наваксваме, като увеличаваме залога, а точно това действие е много неприятно, ако влезем в лоша серия.

Нека си представим 100 лв., разделени на 20 печалби по 5 лв., за да изчислим за колко време ще спечелим общо 100 лв., като имаме 40% успеваемост при среден коефициент на мачовете от 2.00 (50% шанс значи, че сме наравно с букмейкъра).

С 40% щанс да познаем правилно обект с коефициент 2.00 бихме загубили 60% от прогнозите си. В случай на успех ще трябва да премахнем две числа от листа (първото и последното). Когато загубим, записваме по едно число в края.

Един примерен лист би изглеждал така:

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Как да определим първия залог? Както обяснихме по-горе, първото и последното число ще бъдат премахнати, ако спечелим. 5 + 5 = 10. За да спечелим 10 лв. ще трябва да използваме залог, който да ни донесе чиста печалба от 10 лв. Ако даденият коефициент е 2.00, трябва да заложим 10 лв. Ако коефициентът е 1.50, трябва да заложим 20 лв. Ако е 1.75, залогът трябва да е 13.3 лв.

Формулата за изчисление на залога е:

Чиста печалба
–––––––-
коефиц. – 1

Залозите за следващите мачове трябва да бъдат изчислявани по същия нащин. Ако първия път сме заложили 12.50 лв. на коефициент 1.80 и сме загубили, трябва да допишим 12.50 в края на листа. Следващият залог трябва да бъде сумата от първата и последната цифра на листа, т.е. 5 + 12.50, разделени на коефициента минус едно: ((5+12.50)/(коеф. – 1)). Разбира се , заменяме коефициента с актуалния такъв за обекта, който сме избрали. Ако спечелим, трябва да извадим пътвата и последната цифра в реда и след това започваме отначало с 5 + 5 / коеф.-1 отново.

Дори и да не крие в себе си евентуална неконтролеруема прогресия на залога, тази система е също толкова опасна, както и Мартингейл. Ако влезем в лоша серия, нещата могат лесно да излязат извън контрол. Точно заради това изчисленията ни преди да залагаме са от важно значение.

Преди да стартирате тази система, може да я изпробвате за определен период без да залагате реални пари. Така вие ще изучите системата и ще разберете важността на скромността, когато определяте способностите си да предвиждате правилно.