8 незабравими пътувания с луксозни влакове – тема за Светът – Idi.bg

60
Добави коментар
tao
tao

 

 

Има нещо в пътуването с влак, а ако влакът е някой от долу изброените, това предвещава едно незабравимо изживяване. Самолетният полет ще Ви спести време, но влакът ще Ви донесе вълнуващи моменти, приключения и гледки, които иначе бихте пропуснали. Просто трябва да седнете и да се насладите на прекрасните пейзажи, които Ви очакват край релсите :

 

 

 

1. Влакът „Royal Scotsman”

 

Подарете си кралско приключение и се насладете на зелените планини, мистериозните езера и магичните замъци на Шотландия. Тъй като влакът има капацитет 36 пътника, атмосферата е задушевна, приятелска и напомня на радостно семейно събиране. След като си хапнете пет звездна вечеря, можете да научите повече за шотландската история от притчите и легендите, които ще Ви разкаже някой местен член на клан. Освен, че са изключително комфортни, вагоните на Royal Scotsman са реставрирани в стил Edwardian и осигуряват перфектното място за Вашето шотландско приключение.

2. „Palace On Wheel”, или дворец на колела

 

 

Всичко в този изключителен, луксозен влак ще Ви накара да се чувствате така, сякаш сте се пренесли във времето на махараджите, които пътували така кралски из Индия. Вагоните имат абсолютно всичко, от което можете да се нуждаете за това вълнуващо пътуване – климатици, бани и лаундж зона с мебели, създадени специално за влака. „Дворецът на колела“ тръгва от Делхи и ще Ви заведе до най-добре познатите индийски забележителности, включително Джайпур, Читоргарх и Агра, с нейния спиращ дъха Тадж Махал.

 

 

3. Хирам Бингам

 

 

Влакът е кръстен на известния американски историк, който разкрива Мачу Пикчу пред света и ще Ви заведе именно в магичния изгубен град на инките, който се намира на 2,350 метра над морското равнище. Един от най-късите луксозни влакове в света, Хирам Бингам, се състои от четири вагона в стил Pullman, два вагон-ресторанта и вагон за наблюдение. В него могат да пътуват 84 човека. Четири часовото пътуване от Куско до Мачу Пикчу включва аперитиви, обяд, чудесни вина, разходка с екскурзовод и гурме вечеря. В добавка, това пътуване ще Ви подари някои от най-незабравимите гледки през живота Ви.

4. Глетчер Експрес

 

 

Спиращият дъха алпийски маршрут е това, което прави Глетчер експрес толкова специален. Снежните планински върхове са толкова красиви докато човек ги наблюдава от топлия уют на своя вагон. Маршрутът е дълъг 270 км, като започва от Цермат и завършва в Сейнт Мориц. Тъй като теренът е труден, пътуването отнема около 8 часа. Този „експрес“ е най-бавният в света, но затова пък ще имате повече време да се порадваъте на цялата швейцарска красота около Вас.

5. Влакът „Ghan”

 

 

Ghan свърза северна и южна Австралия и по неговия маршрут ще видите някои от най-известните забележителности – „Червеният център“ и Топ Енд. Това изключително тридневно пътуване от Аделаида до Алис Спрингс и Дарвин ще Ви позволи да опитате от магията на австралийския континент. Освен красотата на пейзажите, влакът предлага луксозни услуги, които ще посрещнат всяка нужда.

 

 

6. Дунав Експрес (Danube Express)

 

 

Дунав експрес е частен луксозен влак, който тръгва от Будапеща. Заради това всички маршрути на влака минават през или започват от красивата унгарска столица. Този влак осигурява ексклузивен комфорт, комбиниран с традиционна атмосфера и безупречно обслужване. Разкошните вагони са създадени с огромно внимание към детайла и са екипирани с модерни технологии. Можете да избирате измежду няколко маршрута. „Transylvanian East” ще Ви отведе от Будапеща до Босфора през китните земи на Румъния и България. А ако желаете да видите Полша, поемете по маршрута „ Polish Explorer”, по който ще минете през Краков, Гданск и Варшава.

 

 

7. Синият влак (Blue Train)

 

Представете си пет звезден хотел на релси – това е най-доброто описание за този луксозен влак. Синият влак тръгва от Претория и стига до Кейп Таун, преминавайки през невероятната Южна Африка. Влакът е луксозен във всеки смисъл на думата и ще Ви осигури комфорт и обслужване от най-висока класа. Президенти и крале са се възползвали от предимствата на това невероятно пътуване, което включва гурме меню и селекция от най-добрите южноафрикански вина. Дори да не сте ВИП, Синият влак ще Ви накара да се почувствате такива.

8. Гордостта на Африка (Pride of Africa)

 

 

“Гордостта на Африка“ оправдава своето име по много начини. Луксозният влак предлага три типа акомодация – удобни „Pullman” апартаменти, луксозни купета и президентски апартаменти. Всички вагони имат мини бар, персонален сейф и баня. Влакът разполага и с ланудж вагони и вагон – ресторанти. „Гордостта на Африка“ има и открит вагон, който максимално позволява на пътниците да се насладят на пейзажа. Имате избор измежду няколко маршрута – ЮАР, Намибия, Танзания и Египет са амо някои от вариантите, които могат да се комбинират.

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3121 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност