Родопите- величествени, красиви и мистични

84
Добави коментар
naskoki
naskoki

Природните забележителности в планината, които действат като притегателна сила за туристите изобилстват. Местните хора са изключително мили и усмихнати- непокварени от шумотевицата на забързания градски живот. Всичко там е истинско- храната, природата, въздуха, водата, зеленината, както и отношението към посетителите.

В Родопите може да се практикуват различни видове туризъм- селски, алтернативен, пещерен, екотуризъм. Част от преживяването е свързано и с автентичните местни специалитети и цялостното откъсване от градския начин на живот.

Ако решите да се откъснете от сивотата, шумотевицата и прахоляка преди да посетите Родопите, разгледайте прдложенията в интернет. Има изключително много възможности за нощувка в автентична къща за гости. По този начин преживяването ще бъде най- пълноценно. Сутрин се будиш от кукуригането на петел, а за закуска те очаква чаша мурсалски чай или истинско, току- що издоено и сварено прясно мляко, баница, мекици или палачинки с домашно приготвено сладко или манов мед, сирене, кисело мляко. Всички тези вкусотии приготвени на място преди минути от любезните домакини.

Някои от местните хора в района са започнали да развиват селски и алтернативен туризъм. Предлагат конни преходи, разходки и организирани посещения на многото пещери в района.

При уговорка с водач може да бъде организиран по- дълъг преход с нощувки в хижи или на палатки. Маршрутът се определя според интереса и вкуса.

Селцата в Западните Родопи са китни, природата уникална и пътуването наистина си заслужава, дори само заради запознанството с техните жители. Хората са гостоприемни и обичат посетители.