Сходимост между зодиакалните знаци – РИБИ | КАРМИЧНИЯТ КРЪГ | СВЕТЛАНА ТИЛКОВА – АЛЕНА | ХОРОСКОП

1
Добави коментар
karmkrag
karmkrag

Сходимост между зодиакалните знаци – РИБИ

19 авг 2012
Светлана Тилкова – Алена
Астрология и номерология
4709 
Коментарите са изключени

В дванадесетата последна статия от поредицата за сходимост между зодиакалните знаци, ще ви представя информация, свързана със сходимостите на зодия Риби.

Тя ви дава ориентир, но за да се каже категорично дали двама партньори са сходими и могат да създадат хармонично семейство, е необходимо изготвянето на партньорски хороскоп. Често два коренно различни зодиакални знака, могат да се окажат хармонично съчетание, ако техните планети и аспекти в личните им звездни карти и съгласно синастрията, се съчетават добре.

РИБИ И ЗНАЦИТЕ ОТ ЗОДИАКА

Риби / Овен

Рибите са прекалено чувствителни към отправената им критика, а Овенът трудно държи езика си зад зъбите. Привличат се в сексуално отношение. Ако преодолеят различията, могат да създадат стабилна връзка.

Риби / Телец

Телецът се струва на Рибите прекалено бавен и педантичен. Да не говорим, че като земен знак Телецът наранява чувствителността на Рибите с нежеланието да се съобразява с настроенията им. Ако Телецът реши да се промени (нещо почти невъзможно), могат да съжителстват поносимо.

Риби / Близнаци

Близнаците се чувстват добре с Рибите и прекарват весело и в разбирателство времето си, което, естествено, не е достатъчно за хармонично брачно съжителство. Двата знака трудно се приспособяват един към друг. Рибите са недоволни от лекомислието на Близнаци и се чувстват обидени от тяхното нежелание да прояват съчувствие. Връзката им по-скоро е кратка, а бракът няма да е щастлив.

Риби / Рак

Ракът се грижи Рибите да не се затварят в себе си и да не странят от обществото, както и да са по-подредени. Ракът е водещата фигура в отношенията им. С малки изключения, когато са се впуснали в сериозни разправии, живеят добре, привличат се в сексуално отношение и могат да изградят стабилна връзка.

Риби / Лъв

Лъвът и Рибите се разбират трудно, защото сантименталните Риби с непрекъснатите си оплаквания и свръхчувствителност в един момент задължително започват да досаждат на Лъва, рискувайки да го отблъснат от себе си. Връзката им ще бъде трудна, а до брак е по-добре да не се стига.

Риби / Дева

Рибите са прекалено чувствителни и трудно намират общ език с резервираната Дева. Девата винаги критикува и засяга честолюбието на и без това непонасящите критика, Риби. Бракът между двамата трудно може да бъде щастлив.

Риби / Везни

Везните са предпочитани партньори, защото са изпълнени с повече съчувствие към хората, подвластни на зодиакалния знак Риби. Везните са намерили в Рибите партньор, когото могат да защитават и за когото с готовност ще се грижат, но за това е нужно да преодолеят нежеланието си да се приспособят един към друг. Ако създадат семейство, причина за раздялата им на първо място ще бъде невъзможността да печелят достатъчно пари, за да задоволяват капризите си.

Риби / Скорпион

Скорпионът се интересува винаги от себе си, като без да иска, може да нарани Рибите. Въпреки това Рибите възприемат ревността на Скорпиона като гаранция за обич и са склонни да прощават изблиците на ревнивата си половинка. Могат да бъдат щастливи заедно.

Риби / Стрелец

Стрелците се чувстват добре с Рибите. Въпреки това грижовните Риби могат да се окажат сериозно засегнати от прямотата на Стрелеца и да се поддадат на съвети отстрани, които да сринат отношенията им.

Риби / Козирог

Козирогът е знакът, който може да предложи на Рибите нужната сигурност, особено що се отнася до финансите, но Рибите трудно успяват да се примирят с подчертано студеното му поведение в чувствата и дори обвързани в брак, търсят емоции в друга връзка.

Риби / Водолей

С Водолея се разбират трудно, защото и двата знака живеят в два напълно различни свята. Водолеят е винаги зает с осъществяване на мечтите си, а това лишава Рибите от неговото внимание. Да не говорим, че Водолеят няма да задоволява капризите им и ще реагира рязко на емоционалните пристъпи и променливото настроение на Рибите. Не е присъщо на Водолея да ласкае и да утешава вечно нещастните и изпълнени със самосъжаление Риби.

Риби / Риби

Двама партньори в Риби са привидна еманация на доброта и спокойствие. Представете си доволните, нахранили се риби, които плуват бавно и красиво близо до морското или океанското дъно. За съжаление тази представа е измамна! Веднага след спокойствието на описаната идилична картина трябва да си представите неуловимите и плуващи в различни посоки, в някои моменти като че в луд бяг от всичко – от природните стихии, от Слънцето и дори от безбрежната майка Вода същества, представители на Риби. Те са точно това – променливи и неуловими, или ако все пак успеете да ги уловите – бързо се изплъзват от ръцете ви. Страхуват се да не бъдат смачкани от присъствието на околните и да не бъдат подтиснати – душевно, социално, професионално. Пренасят този страх, дори и когато партньорът до тях е също Риби. Те взаимно се привличат, защото са романтици и мечтатели, които могат да се затворят в своя свят, често на нереални мечти. За съжаление не винаги успяват да се разберат един с друг. Тогава търсят утеха в алкохола и опиатите. Тази е причината най-често срещаните алкохолици в семейството да са именно представители на Риби. Те не живеят добре. Скандалите са чести, но нямат сили да се разделят, защото ги свързва чашката. Този факт, колкото и нелепо да звучи, е също част от хармонията между двама подвластни на Риби.

Ако искат да поемат по общ път, двамата партньори трябва да осъзнаят собствените си страхове, често пъти обсебващи ги до степен на вманиачаване, собствените си заблуди и фантазии. Когато се срещнат в началото на връзката си или в съвместния си живот, мъжът Риби е склонен да вярва, че е намерил най-сетне, след дълго лутане из водната шир, мечтаното тихо пристанище. Същото усещане за тихо щастие ще изпита и жената Риби. За съжаление тези усещания не са гаранция за хармония. Те ще преминават през безкрайни трудности. Ще се наложи да се справят с мързела си и нежаланието да поемат своите отговорности. Ще се наложи да лекуват психиката си, за да се освободят от страховете си и от склонността си да се подлагат на самоунижение, до крайност да отдалечат своята половинка от себе си. За да оцелее бракът между двамата, от тях се иска да са готови не на саможертва, а на искреност. Да си посочват взаимно грешките и да се опитат да ги поправят. За съжаление дори и силното сексуално привличане между двама партньори Риби не е достатъчно, за да гарантира, че съвместният им живот е неразрушим.

tweet