Проект на еднофамилна къща м. Панчарево, в.з. Беликата, гр. София

56
Добави коментар
correct
correct

» Проекти на къщи 2011 г.

Проект на еднофамилна къща м. Панчарево,
в.з. Беликата, гр. София

Проектът е на еднофамилна къща, намираща се в вилна зона Беликата, м. Панчарево, гр. София.
Теренът е с наклон на юг. Пешеходният и автомобилният подход са от югоизток.

Площ на парцела – 479 кв.м
ЗП                            –  96 кв.м
РЗП                        –  180 кв.м

Проектът е на еднофамилна къща, намираща се в вилна зона Беликата, м. Панчарево, гр. София. Теренът е с наклон на юг. Пешеходният и автомобилният подход са от югоизток.

Проектиран е гараж за един автомобил към общия обем на къщата. Предвидено е място за паркиране на още 2 коли върху рампата пред гаража, чийто вход е от югоизток. Входът на къщата е също от югоизток.

Сградата е решена на две нива, а стълбищната клетка е проектирана в северозападната част на сградата.

Ниво партер на кота ±0,00=747,60 съдържа входно фоайе, дневна, трапезария с кухненски бокс, баня с тоалетна, склад, котелно и гараж. Дневната е проектирана в южната част на къщата и е с мащабно остъкляване за по-хармонично приобщаване с верандата и двора. В нея е предвиден кът за камина.

Към дневната и трапезарията е проектирана голяма веранда, която в едната си част е покрита от балкона на първия етаж. Под балкона е развит кът с барбекю.

Гаражът е свързан с останалата част от къщата с топла връзка през антрето. Котелното помещение е с директен вход от двора, но е свързано и с гаража.

 

На първи етаж са проектирани три спални, баня и дрешник. Пред две от спалните е проектирана просторна тераса.

 

Сградата е покрита с четирискатен покрив, който покрива частично терасата. Търсено е хармонично взаимодействие на сградата с природната среда посредством по-площно остъкляване.
          

Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25 см с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, също монтиран външно на стоманобетонната конструкция. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12 см.

Покривът на сградата е четирискатен. Терасата е изпълнена със студоустойчива настилка. Дограмите са от PVC със стъклопакет. Фасадата на сградата е изпълнена с цветна силиконова мазилка BAUMIT и каменна облицовка. Търсен е обликът на съвременна къща, изградена с традиционни материали и вписана хармонично във вилна среда. 

За контакти:
Проектанти:
арх. Петко Петков
арх. Илиан Петков
арх. Светозар Петков
www.ispdd.com
 

 

 

» Проекти на къщи 2011 г.