БНТ 1 онлайн – гледай на живо през интернет

44
Добави коментар
webfiremax
webfiremax

БНТ 1 онлайн – на живо през интернет напълно безплатно. Ако искате да гледате BNT 1 online  може да пробвате да последвате някоя от връзките по-долу:

http://tv.bnt.bg/bnt1/ – официален сайт сайт – с флаш плеър от официалният сайт /само за територията на България/, може да се гледа в 2 формата 16:9 и 4:3

За телевизия БНТ:

БНТ /Българска Национална Телевизия/ е първата българска телевизия създадена през далечната 1959 на 26 декември. От тогава до сега медията претърпява много голямо развитие. В наши дни има 3 денонощни телевизии – БНТ 1, БНТ 2 и БНТ Свят, които се разпространяват  напълно безплатно. Могат да се гледат ефирно, кабелно, чрез сателит и онлайн.

Телевизия БНТ 1 е още известна и като Канал 1 /старото име/. Характеризира се с качествени предавания , новини, прогноза времето, спортни новини, филми и сериали. Едни от най-популярните шоута, които могат да бъдат гледани почти всеки ден са „Апартаментът с Марта Вачкова (токшоу) „ и „Денис и приятели – късно вечерно шоу”. Някои други от актуалните предавания са:

Частен случай – има за цел да защитава хората от „лошите” държавни служители.
Студени следи – криминално предаване, което представя някои от „съмнителните” съдебни дела
Светът на живо – поредица от 20 филма, които да показват света такъв какъвто е – репортери, любов, смърт, камери, тайни, мечти и други…
Референдум – публицистично предаване, което има за цел да покаже обществено мнение относно родните ни проблеми
Панорама – анализ на изминалите събития през седмицата и прогноза за бъдещето, предаването обхваща най-горещите теми от страната и света
Открито с Валя Ахчиева  – журналистически разследвания, направени на мястото на събитието, основани с доказателства
Денят започва в неделя с Георги Любенов – актуално неделно информационно и забавно предаване, придружено с кратки новинарски емисии
Денят започва – сутрешно информационно предаване, най-важните новини, горещ телефон, гости на живо и други
В кадър – публицистично предаване отразяващо, най-значимите теми от предишните седмици
БНТ Такси – предаване, което показва директни репортажи с хората на улицата

БНТ 1 също така излъчва качествени продукции отразяващи културният живот в България и света. Някои от тях са – Умно село, Рецепта за култура, Най-доброто от…, Метафора, Денят започва с култура, БунтART,  Библиотеката и други.

Музиката също заема важна част в медията. Предавания като „Иде нашенската музика, Джаз линия, Гласовете на рока, БНТ Класик и Ай да идем” са неразделна част от целият облик на телевизията.

По старата традиция, всеки ден без неделя, точно в 19:50 може да се гледа „Лека нощ, деца”. А рано сутрин в неделя може да се гледа оригиналната българска продукция, насочена специално към децата „Феномени”.

БНТ 1 излъчва още и предавания свързани с религията, историята и образованието. Например „Вяра и общество” е едночасово предаване, което може да се гледа в събота от 8.00 ч., а всяка сутрин от 6 и 15 се излъчва ученическото предаване „В час ли си: Моето училище”

Една много важна част в телевизията заемат филмите и сериалите. Освен филми като „Докрай”,  „Истинска блондинка” , „Братът на охлюва” „21 грама”, „3000 мили до Грейсланд”, „ 4 месеца, 3 седмици и 2 дни” и „Август” могат да бъдат гледани и много български филми, заемащи важна част от кино историята ни. Освен вечният сериал „Дързост и красота”, който продължава всекидневното си излъчване по телевизията, могат да се гледат и сериали като  „Индия”,  „Сен Тропе”, „Адвокати и съдружници”,  „Ватерло”, „Братя и сестри” и още много други!

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 8.8/10 (5 votes cast)

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: +4 (from 4 votes)

БНТ 1 онлайн – гледай на живо през интернет, 8.8 out of 10 based on 5 ratings