Царе сте на ОПРАВДАНИЯТА и ОТЛАГАНЕТО? Чудесно! Знаете ли, че това може да ви е от полза? — част 1

6
Добави коментар
bezlekarstva_p
bezlekarstva_p

Тази статия е продължение на понеделнишната ни рубрика Причината да се събудиш — пожелаваме ви да извлечете своята полза от нея и едновременно с това — да се забавлявате.

И така, стигнахме до едно от местата, на които 99% от хората се провалят.

Ентусиазмът ви е на max. Знаете, че най-после трябва да промените нещо в живота си – направо сте убедени и  сте готови. Щастливи, изпълнени с оптимизъм, заредени, бликащи от енергия, нетърпеливи да направите най-сетне нещо за здравето, за благосъстоянието, за бъдещето си…

Знаете, че трябва да започнете със Стъпка 1 – Да осъзнаете навиците си – и полезните, и вредните, и тези, които смятате за неутрални.

Как става това? Много просто…и трудно – като ги запишете! Всеки ден! Час по час! В продължение на 7 дни – без да пропускате ден, без да пропускате час. Това е!

И именно тук 99% от ентусиастите се провалят.

Защо? Какво се случва?

Човек започва старателно да се наблюдава и да записва всичко – час по час…първия ден. После нещо неусетно се случва.

Нещо изниква! То винаги е непредвидено и много важно! Някаква важна причина! То, обаче, си има и истинско, макар и добре скрито име – казва се оправдание.

Сигурно ви е познато — ако сте опитвали да спазвате диета, да ставате всяка сутрин по едно и също време, да вършите всеки ден важни задачи…списъкът може да е безкраен. Винаги изниква нещо непредвидено и важно и винаги на втория-третия ден!

И знаете ли защо се случва така? Това е и добрата новина: Защото сте гениални!

Мозъкът на абсолютно всеки човек е способен на уникална изобретателност, когато трябва да сътвори причина за нещо, което не иска да направи.

Нашата цел е да използваме тази заложена гениалност, за да ви помогне да осъществите онези желания, които ще ви дръпнат напред.

Няма да си губим времето да доказваме колко успешно ползвате понастоящем гениалността си за прецакване на здравето и живота си. Това удоволствие ще оставим на всеки от вас. Само се опитайте да сметнете колко пъти сте си обещавали да промените нещо в живота си, от утре да започнете нов живот…и толкова.

Запомнете! Не е лесно да излъжеш себе си! Щом досега сте успявали – значи имате огромен потенциал – просто ще променим посоката му.

Преди да започнете със списъка с навиците и да се самоизлъжете за пореден път – малко техника за безопасност: първо направете друг списък – списък с оправдания.

Защо е толкова важно да изготвите този списък с оправдания преди да започнете списъкът с навиците си?

Защото, когато ентусиазмът започне да ви отпуска и се появят първите причини/пречки=оправдания, за да не продължите напред – най-лесният и хитър начин да надхитрете себе си, е просто да погледнете списъка. Повярвайте – това работи и то добре!

Затова — сядате и пишете абсолютно всичко, което ви хрумне. Няма глупави, смешни или абсурдни хрумки, идеи и оправдания! Всичко може да ви прецака и затова трябва да впишете всичко, което ви мине през главата. Това трябва да го правите в продължение на една седмица – всеки ден дописвате списъка. Може смело да плагиатствате. Внимателно слушайте оправданията на колеги, роднини, приятели – на всички около вас – те може да са уникален извор на възможности.

Помнете! Всяка причина през тази една седмица ще възприемате като оправдание и ще го записвате в списъка за оправдания – дори да не ви се струва логично. С времето ще стигнем и до механизма, по който мозъкът ви маскира оправданията като причини, но още е рано за това.

Само един пример за „маскировка“ на оправдание: мислите, че за да играеш баскетбол са необходими някои минимални условия – да имате свободно време, да има зала наблизо до вас, да сте в добра физическа форма…или поне в някаква адекватна за баскетбол физическа форма – най-малкото да сте в състояние да бягате и да скачате. Е, кажете го на хората от Международната федерация по баскетбол за хора в инвалидни колички!

За да играеш баскетбол – просто трябва да искаш да играеш баскетбол! Толкова! Сега схващате ли как причината за някои /някаква си липса на … крайници/ е в крайна сметка маскирано оправдание? Който има истинско желание – играе баскетбол, който има оправдания – цъка с език как е възможно това. И двамата са използвали гениалността си – единият, за да намери оправдание да не играе баскетбол, а другият — за да намери причина да играе – въпреки всичко.

Стига за баскетбола.

Да поговорим ли за отслабването? Само две думи. Добре ще ги разберат хората, които са имали горчивия опит да се „борят с килограмите“: всички си носим оправданията под формата на … задници. И няма дреха, която да може да ги скрие… Има само оправдания.

За да си здрав – трябва да искаш да си здрав! За да си щастлив – трябва да искаш да си щастлив! Толкова!

Затова…започвайте с най-важния и забавен списък – този с оправданията!

Ще ви дадем следващият понеделник и някои идеи, може смело да ги ползвате, но дотогава използвайте въображението си.

Ще бъде прекрасно ако споделите в коментарите си в Безлекарства /в края на тази статия/ или в страницата ни във фейсбук вашите идеи за оправдания или направо списъци с оправдания. Тук ще се проведе конкурс за най-гениално и добре прикрито оправдание. Тук – оправданията ще бъдат разделени в категории – като за всяка категория ще може да гласувате отделно. Вие решавате с гласовете си кое оправдание печели.

Защо е този конкурс?

За да помогнем на повече хора да разберат колко разнообразни могат да бъдат оправданията ни и в крайна сметка – да ги елиминират и да продължат напред.

Ще има и награди за усилията ви!

Може да избирате между посочените процедури в кабинет по холистична медицина „Алфамедика“/на сайта им има описана и спецификата на процедурите/:

1. Изготвяне на индивидуална здравна програма за регулиране на теглото

2. Иглотерапия — 2 процедури, съобразена с лечението на индивидуалното ви заболяване или 2 процедури общоукрепващо поставяне на игли.

3. BEMER терапия /качествено нова технология на магнитната терапия за подобряване на микроциркулацията/– 5 процедури

Кога започваме с конкурсът? Веднага!

Приключваме с публикуване на идеите ви за оправдания на 10.09.2012г., а с гласуването за най-гениално и добре прикрито оправдание — на 17.09.2012г.

Победителите ще бъдат обявени на сайта ни 20.09.2012г. и имат срок да ползват наградата си до 20.10.2012г.

Успех и вдъхновение!

Ако споделяте идеите тук – гласувайте със „Свежо“ бутона или сe присъединете към Bezlekarstva във Facebook!