Сочни и пухкави бедра – вижте основната причина!

23
Добави коментар
Albinion
Albinion

Сочни и пухкави бедра – вижте основната причина!

А вашите бедра полюшват ли се, докато вървите?!

Натрупването на мазнини в областта на ханша и бедрата е един от най-често срещаните естетически проблеми за много жени. И ако леко заоблените форми в тази част на женското тяло се смятат за символ на женственост и красота, то прекомерното натрупване на излишни мазнини може да окаже сериозен удар върху самочувствието.

За сочните бедра…

Изследователите на човешкото тяло разкриват и основната причина, която води до натрупване на мазнини в тази специфична за жените зона. Става дума за влиянието, което хормонът естроген оказва върху процесите, протичащи в тялото на жената. Хормонът, свързан основно с репродуктивните процеси, взема участие в още над 400 функции и процеси, като един от тях е именно натрупването на мазнини. Колкото по-високи са нивата на въпросния хормон в тялото на жената, толкова по-склонна е тя към напълняване именно в тази критична зона.

С напредването на възрастта и с навлизането в периода на менопауза нивата на естрогена в женското тяло се понижават. Именно тогава започва и по-осезаемото напълняване в областта на корема и талията, допълват специалисти.

Те обръщат внимание и на това, че начини за справяне с проблема сочни и прекалено пухкави бедра има. Но не става дума за еднократен акт, а за промяна в начина на хранене, в задоволителната физическа активност и в намаляване на ролята на стресовите фактори.

coциaлни мpeжи

ВАЖНО: Ако публикацията Сочни и пухкави бедра – вижте основната причина! ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Здраве.вс препоръчва и: