Сладко-кисело изкушение с D`free

1
130
Добави коментар
Mandja.com
Mandja.com

Комбинацията между чиа и киселото мляко е бърз и пълноценен вариант за здравословна закуска.

Семената от чиа са пълна с енергия храна. Идващи от Гватемала и Мексико, те са една от така наречените “супер храни” заради невероятното си съдържание на хранителни вещества. Имат лек вкус на ядки, съчетаващ се добре с много други съставки, което ги прави лесни за включване в менюто ви. Освен това те са отличен източник на омега-3 мастни киселини, разтворими и неразтворими фибри, протеини и много други полезни за здравето хранителни вещества. Тези семена са изключително популярни в момента не само, защото спомагат здравословното отслабване, но и защото е доказано, че поддържат здравето на сърдечно-съдовата система и физическото ви състояние.

Комбинацията между чиа и киселото мляко е бърз и пълноценен вариант за здравословна закуска. Друг вариант е да добавите и плодове към тази комбинация, за да й придадете сладост или лека кисела нотка, както и допълнително количество антиоксиданти.

Необходими продукти:

Първата стъпка в тази рецепта е подготовката на семената. Имайте предвид, че семената чиа абсорбират течност сравнително бавно, затова е най-добре да добавите чиата към киселото мляко, да разбъркате добре и да оставите в хладилника да престои още от предишната вечер, за да са готови сутринта.

На сутринта, извадете бурканчето от хладилника. Подгответе вишните. Обелете кивитата и банана и ги пасирайте до хомогенна смес. След това ви остава да разпределите продуктите в две красиви стъклени чаши и да поднесете.

За приготвянето на тази закуска може да изберете и други плодове.

Добър Апетит!