Il Divo на живо в София на 25 септември

2
Добави коментар
ivaylonetsov
ivaylonetsov

На 25 септември в зала 1 на НДК от 20 ч. ценителите на музиката ще имат възможност да се насладят на неповторимите изпълнения на групата „Ил Диво“.

Влиятелният продуцент Саймън Кауъл, автор и жури на хитови формати като X-Factor и Got Talent, създава музикалната магия „Ил Диво“ през 2004-та.

Миналата година на наградите „Бритс“ за класическа музика в лондонската „Роял Албърт хол“ феноменалната група е отличена от британската музикална индустрия със специалния приз „Изпълнител на десетилетието“. Това е поредния успех за интернационалния класически квартет, състоящ се от тенора Урс Бюлер (Швейцария), баритона Карлос Марин (Испания), поппевеца Себастиен Изамбард (Франция) и тенора Дейвид Милър (САЩ).

През осемте си години на сцена „Ил Диво“ са издали шест студийни албума и събират милиони фенове по целия свят. Към днешна дата са продали албумите си в над 25 млн. тираж, имат 150 златни и платинени плочи в 33 държави, пласирали са над 2 млн. концертни билета.

Квартетът пее на испански, английски, италиански и френски език.

Сега „Ил Диво“ поемат нови творчески предизвикателства с предстоящия си албум Greatest Hits – с най-големите хитове в осемгодишната им кариера, както и четири нови песни. Очакваме го през ноември.

Ценовите категории на билетите за концерта им у нас са от 60 до 190 лв., като с билет може да се сдобиете от:
1. Билетен център НДК – София
2. Централният офис на „Ивентим“ – ул. „Граф Игнатиев“ 22, ет.3, както и на www.eventim.bg
 
3. На касите на „Арена Армеец“ в София – и в деня на концерта.

Сега слушаме концертно изпълнение на „Ил Диво“ – Somewhere от мюзикъла „Уестсайдска история“ – от първия гиг в есенното им турне, състоял се в лондонския Хайд парк на 8 септември за закриването на фестивала BBC Proms.