Грозен скандал с голи снимки на Кейт Мидълтън – Edna.bg

3
Добави коментар
YavorIvanov
YavorIvanov

Снимка:
Getty/Images

Любопитството е вкоренено в човешката природа и понякога придобива плашещо големи размери.

Хората винаги са имали слабост към това да надникнат тайничко в живота на другите, да видят как точно живеят съседите им, за какво се карат, какви са тайните им.

Тези желания се изострят особено силно, когато става въпрос за личния живот на популярни личности.

Без значение дали става дума за артисти от театъра или киното, музиканти, певци, политици или хора, които са популярни само с това, че са известни, народът е гладен за пикантерии от живота на тези, които вижда всеки ден по списанията и вестниците.

Понякога задоволяването на подобни нужди с цел единствено материална облага, добива грозни размери.

Папараците не знаят граници, а нахалството им може да бъде сравнено единствено с тяхната алчност.

Последният медиен скандал, свързан с грубо нарушаване на личното пространство, засяга любимата на всички двойка – Кейт Мидълтън и принц Уилям.

Френското списание „Closer“ си позволи да публикува папарашки снимки от лятната почивка на Кейт и Уилям във Франция.
На фотографиите херцогинята на Кеймбридж е без горнището на банския си.

Качеството на снимките е ужасно, тъй като те са заснети от голямо разстояние, но това не оправдава по никакъв начин публикуването им.

Срещу действията на списанието имаше остра реакция, както от страна на Кралския двор, така и от хората и много други медии.

Според мнозина медиите могат да обрекат Кейт на участта на принцеса Даяна, майката на принц Уилям.

Даяна – принцеса на Уелс, бе срамежлива детска учителка, докато не встъпи в брак с принц Чарлс. Народът обичаше искрената и невинна Даяна, а медиите започнаха да я преследват ден и нощ, особено след като се разбра, че в бракът й има проблеми.

Даяна загина в пътна катастрофа, след като шофьорът й безуспешно се опитвал да спаси нея и приятеля й от преследващите ги на мотори папараци.

Сега Кейт е новата любимка на папараците и на народа. Докато всички мислеха, че участта на принцеса Даяна е послужила за пример и е променила нещо в отношенията на жълтата преса с известните особи, то скандалът със сп. „Closer“ доказа, че проблемите отново са на лице.

Кралското семейство официално обявиха, че са натъжени от ужасното посегателство върху личния им живот и че всичко това им навява болезнени спомени за смъртта на принцеса Даяна.

Принц Уилям и съпругата му вече са стартирали дело срещу „Closer“.

Френското издание от своя страна се опитва да се защити, като главният редактор споделя, че на снимките, публикувани на корица, е отдадено прекалено голямо внимание.

Лоранс Пио – директор редакция, твърди, че във фотографиите няма нищо обидно, те просто показвали прекрасна, отскоро женена млада двойка, която се наслаждава на любовта си.

Това, разбира се, са отчаяни опити да се прикрие грубото посегателство върху личния живот на въпросната млада двойка и грубиянския стремеж към бърза печалба.

Кейт от своя страна демонстрира уравновесеност, спокойствие и широка усмивка, когато се появи на официално събитие по повод диамантения юбилей на кралицата. Така тя доказа дори без да изрече и една дума, че има по-важни неща, за които да мисли, от това какво е публикувала пресата за нея.