7 места по света, където можем да плуваме с делфини – тема за Светът – Idi.bg

45
Добави коментар
tao
tao

 

 

Плуването с делфини е невероятно и уникално изживяване. Те са едни от най-приятелски настроените морски създания, красиви са и имат чудесни отношения с хората. Изживяването е много специално, а и терапевтично. Големият въпрос е „Къде?“. Ето няколко от местата по света, където можете да плувате с делфините:

 

 

 

1. Акароа, Нова Зеландия (Akaroa)

 

 

В Нова Зеландия има няколко страхотни места, където можете да плувате с делфини. Акароа е изключително популярно рибарско селище с пристан, изпълнен с див живот. Това е идеална дестинация, ако сте отседнали в Крайстчърч, само се качете на автобуса и сте там. Пристанът на Акароа е дом на делфините Хектор – изключително рядък вид.

 

 

2. Гранд Кайман (Grand Cayman)

 

 

Гранд Кайман е най-големият от Каймановите острови и тяхна столица. Джордж Таун притежава един от най-добрите плажове на света – The Seven Mile Beach. Има много неща, които можете да правите на Гранд Кайман, а една от най-популярните дестинации е Stingray City (Градът на скатовете). Тук туристите могат да погалят и нахранят големите скатове, докато се гмуркат с шнорхел. Разбира се, можете да се порадвате и на делфините тук. Те са също толкова приятелски настроени като скатовете и ще целуват, прегръщат и казват „здрасти“ на всеки, който иска да си поиграе с тях! Най-популярната атракция на Гранд Кайман е „возенето“ върху коремчето на делфин!

 

3. Гранд Бахама (Grand Bahama)

 

 

Това е прекрасен къс земя, принадлежащ на групата на Бахамските острови. Туристическата индустрия тук предлага разнообразни приключения с делфини, а и всякакви дайвинг турове (подходящи както за напреднали, така и за начинаещи). Една от най-популярните екскурзии е тази до Sanctuary Bay, където се намира лагуната Dolphin Experience Lagoon. Тук е домът на остромуцунести делфини, които са дресирани и приятелски настроени. Гмуркачите могат да се насладят на плуване с делфини в открити води, а останалите могат просто да се порадват на животните сред безопасните води на лагуната.

4. Канкун (Cancun), Мексико

 

 

Канкун е особено популярна дестинация в Мексико. За любителите на водните обитатели, в центъра на хотелската зона има модерен аквариум, който предлага близък контакт с морските животни, включително делфини, скатове, акули и морски звезди. Можете да поплувате с делфините в голям басейн, който е идеален за всеки, на когото не се нрави идеята да плува с животните в океана.

5. Кий Уест (Key West), САЩ

 

 

Кий Уест е чудесна локация за всякакъв тип ваканции и ще задоволи изискванията на доста различни типове хора. Тук има купища барове и развлечения за онези, които искат да се насладят на нощния живот. Има прекрасни семейно ориентирани хотели и дейности, включително аквариума Кий Уест, който е сред първите аква центрове в САЩ. Кий Уест предлага чудесни условия за всякакъв тип водни спортове, а можете да се насладите и на красивите природни резервати. В Key Largo или Key West Area децата над 5 годишна възраст могат да плуват с делфините.

 

 

6. Козумел, Мексико

 

 

Козумел е карибски остров, който се намира в югоизточната част на Мексико. Това е едно страхотно и безопасно място, на което можете да се порадвате на делфините. Островът си съперничи с други добре познати дестинации в страната благодарение на приятните местни хора, красивите плажове и безопасните си улици. Това е прекрасна дестинация за хората, които търсят подводни приключения. Тъй като крайбрежието е доста красиво, редица туристически агенции предлагат оферти за екскурзии до рифовете наоколо, включващи гмуркане със скафандър или шнорхел. Да дойдете тук, за да поплувате с делфините, е напълно логичен избор заради тюркоазените води и големия избор от турове, които ще Ви предложи Козумел.

7. Острови Бимини (Bimini Islands)

 

 

Островите Бимини се състоят от два главни острова, които се намират близо до източното крайбрежие на щата Флорида. Най-добрият начин да ги разгледате е с колело или кола за голф, тъй като в северната част на Бимини има два малки павирани пътя, което придава на острова старовремска атмосфера. Основният поминък на Бимини е дълбоководният риболов, така че тук Ви очакват разнообразни морски приключения. Хапнете от прясната и вкусна морска храна, отидете на риболов или да се гмуркате, или разбира се – поплувайте с делфините в топлото Карибско море.

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3540 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност