Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Малтодекстрин-само след тренировка

38
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

 
    Всъщност няма нищо вредно в малтодекстрина. В сравнение с транс мазнините, той е безобиден – имаме предвид, че той няма да съсипе сърдечносъдовата ти система. Но може да причини диабет, или да покрие мускулите с плътен слой мазнини.Подобно на високо фруктозния царевичен сироп, малтодекстринът може да прави храните по-сладки на вкус, но за сметка на отрицателен ефект върху физиката.Както казваме, те няма да те убият, но ако го консумираш не когато трябва (т.е по всяко време освен веднага след тренировка), те ще забавят качването на  мускулна маса и ще ти помогнат да  натрупаш мазнини.
 
   Малтодекстринът основно се извлича от царевица (или други съдържащи скорбяла растения като картофи) чрез метод, подобен на този, при който се получава високо фруктозен царевичен сироп.
 

 
Малтодекстрин е олигозахарид , който се използва като хранителна добавка . Те се произвеждат от нишесте чрез частична хидролиза и обикновено се среща под формата на бял хигроскопичен и прах.Малтодекстринът е лесно смилаем, абсорбира се бързо като глюкоза , и може да бъде или умерено сладък, или почти безвкусен. Той обикновено се използва за производство на газирани напитки и бонбони . Той може да се намери като съставка в различни други преработени храни.
 
Малтодекстринът също се използва като подсладител и понеже технически не е захар, а по-скоро полиза-харид (или дълга верига молекули на захарта), не се налага да бъде изброен като захар в етикетите. Това обяснява някои етикети, в които е отбелязано 20 г въглехидрати, 1 г захари и 3 г фибри – останалата част от въглехидратите е под формата на малтодекстрин. Но само защото не е захар според производителите на храна, това не означава, че организма ти няма да го възприеме като захар. Като цяло, колкото по-дълга е веригата молекули, толкова повече връзки трябва да разкъса организма с цел да усвои веществото, и следователно е необходимо повече време. Но малтодекстринът, въпреки че е съставен от дълги вериги захари, всъщност е рядък комплексен въглехидрат (подобно на белите картофи . който се усвоява много бързо. Малтодекстринът илюстрира правилото, че не можеш просто да разчитал на информацията от етикета, когат: вземаш решение какви храни да ядеш Увери се, че изследваш съставките з; всякакви скрити изненади, но ням; нужда напълно да изключваш храни, които съдържат малтодекстрин.