дозиращи помпи за дозиране на химикали, киселини и основи | AxFlow

3
Добави коментар
chonin7117
chonin7117

Дозиращите помпи са прецизни помпи, използвани за прецизно дозиране на определен обем течност за даден процес или система

Дозиращи помпи за прецизно дозиране на флуиди

Дозиращите помпи са оборудвани с елементи от конвенциалните възвратно-постъпателни помпи, които са използвани главно за прехвърлянето на течности по предварително определена, контролирана степен. Дозиращите помпи се различават по това, че дебита може да бъде променян, чрез промяна на скоростта и/или чрез промяна на дължината на неговия ход. Дебита на дозиращите помпи може да бъде прецизно определен, като повторяемостта на хода може да се поддържа един и същ( В границите на +/- 1%).

Дозиращите помпи спадат към семейството на обемните помпи. Най-често срещаните дозиращи помпи са мембранните, буталните и перисталтичните. Мембранните помпи използват възвратно – постъпателен механизъм за движеието на мембраната и посредством клапани придвижват флуида. Принципът на работа се състои в засмукване на определен обем от смукателната страна и изтласкването му към нагнетателната. Другият вид дозиращи помпи е този от бутален тип където работата на мебраната е заместена от възвратно-постъпателно бутало и се използват там където е необходимо високо налягане или температурата е висока. Ако не е необходимо високо налягане и температурата не е висока, много удобни за такива приложения са перисталтичните помпи. Те нямат клапани и конструкцията им е изключително проста. Ние сме специалисти в дозирането на флуиди и можем да Ви предложим най – добрата дозираща помпа за Вашето приложение.

AxFlow предлага дозиращи помпи на следните производители:

OBL Italia – дозиращи мембранни и плунжерни помпи

Watson-Marlow – прецизни перисталтични помпи 

Pulsafeeder – Warren Rupp – мембранни дозиращи помпи  

 Намират приложение в пречиствателни станции, ВиК, химичната и петролната индустрии.