Миома – какви са възможностите за лечение?

1
Добави коментар
mariaframar
mariaframar

Миома е доброкачествен тумор, който се развива в мускулната стена на матката. Това са най-честите тумори, разположени в гениталния тракт на жената, като размерите на миома варират от малки, микроскопични подутини до големи образувания тежащи няколко килограма.

Появата на маточни фиброми най-често се случва при жени на възраст между 40 и 50 години. Образувалата се миома се подхранва и поддържа от кръвоносните съдове, снабдяващи притока на кръв на матката. Причините за развитие на тумора все още не са известни, но той е в състояние да доведе до тазов дискомфорт и налягане, прекомерно менструално кървене, подуване на корема, а понякога и безплодие. Тъй като състоянието причинява неприятни негативни ефекти, съществува лечение, което помага на пациентите да преодолеят заболяването.

Традиционния и алтернативния начин на терапия могат да помогнат за премахване на миома. Някои жени, които страдат от това състояние могат да получат странични ефекти, така че е хубаво да се наблюдава развитието на болестта. Пациентки, при които се образува миома с по-големи размери или болезнено нежелани усложнения, може да се откажат от прием на лекарства. Често те се изписват за борба с дискомфорта, за контрол на хормоналните нива и лечение на тежкото менструално кървене и тазово налягане. Вместо това жените прибягват към хирургическа намеса.

Ако фиброма се превърне в непреодолима трудност, това създава условия за пълно премахване на матката, известно като хирстеректомия. Това е важно решение и трябва внимателно да се обмисли преди да се пристъпи към операцията. По-безобидна процедура е миомектомия, което включва отстраняване само на появилата се миома, като едновременно с това матката остава защитена. За разлика от хистеректомия, при този вид операция има вероятност от повторна поява на маточния фибром. Съществуват неинвазивни или минимално инвазивни средства за лечение, чрез ултразвукови вълни или замразяване на туморите, които помагат за свиване на образувалата се миома или прекъсване на нейното кръвоснабдяване.

Ако пациентите предпочитат допълнителните естествени методи за терапия срещу миома, едно от средствата е контролиране на хранителната диета, използване на билкови добавки и хомеопатични лекарства. Съществуват много възможности, които са лесно достъпни за всички. За всички тези методи, най-добре е да говорите с вашия лекар. В зависимост от вашето здравословно състояние, възраст и големина на тумора, той ще определи кое е най-подходящото лечение за вас.

При изписване на заглавието и етикетите „Миома – какви са възможностите за лечение? доброкачествен тумор лечение на миома маточен фибром миома тумор „, понякога те могат да бъдат написани като: псдпь – ньнус яь ущюпдэхдяшсше юь ве`ехсе? адфиднь`еяшуех шкпди ве`ехсе хь псдпь пьшд`ех осфидп псдпь шкпди ;рф;д – удулр ид лцп;фгкфийрйе пд .е’екре@ оф/,фуд’еийлек йв;ф, .е’екре кд ;рф;д ;дйф’ек бр/,ф; ;рф;д йв;ф, ;rf;d – udulr id lcp;fgkfijrje pd .e’ekre@ of/,fud’eijlek jw;f, .e’ekre kd ;rf;d ;djf’ek br/,f; ;rf;d jw;f, mioma – kakwi sa wyzmovnostite za le`enie? dobroka`estwen tumor le`enie na mioma mato`en fibrom mioma tumor